Újraindult a Royal Caribbean International

Magazin > Turisztikai hírek

Még nagyobb biztonsággal nyaralhatunk az óceánjárókon 15 hónap szünet után újraindította európai hajóit a világ egyik legnagyobb hajózási cége, a Royal Caribbean.

 Utazóna 2021-07-13

A vállalat első óceánjárója már meg is kezdte útjait Ciprusról, augusztus közepétől pedig egy újabb monstrum csatlakozik a flottához barcelonai indulással. Az utakon egyelőre kizárólag oltással rendelkezők vehetnek részt, akiket a felszállás előtt még tesztelnek is – így biztosítva a vendégek egészségét.

A világ legnagyobb luxus óceánjáróit üzemeltető Royal Caribbean International hajótársaság 15 hónapos szünet után a múlt héten újraindította európai útjait. A koronavírus miatti kényszerű leállást követően elsőként a Jewel of the Seas nevű nyaralóhajó hagyta el a ciprusi Limassol kikötőjét. Az első út mindössze három napos volt, a cég képviselői itt tesztelték a vírusveszély miatt bevezetett új egészségügyi előírásokat a gyakorlatban. A próba jól sikerült, a hajón tartózkodó vendégek és a személyzet tagjai közül egyetlen fertőzést sem jelentettek, s a kikapcsolódást sem zavarta meg az új protokoll. A Jewel of the Seas ezután a szezon hátralévő részében egyhetes körutakat tesz majd Ciprusról indulva Kréta, Mikonosz, Rodosz és Szantorini szigetek, valamint Athén érintésével.

A Royal Caribbean International már bejelentette egy másik európai hajója, a Harmony of the Seas visszatérését is, amely augusztus 15-től barcelonai indulással várja az utasokat. A sokáig a világ legnagyobb luxushajójaként számon tartott óceánjáró a Nyugat-mediterrán térség szépségeit mutatja meg többezres utazóközönségének.

A flotta mindkét európai tagjára igaz, hogy a személyzet összes tagját beoltották koronavírus elleni vakcinával. Az utak egyelőre azon felnőttek részére elérhetők, akik már mindkét oltásukat megkapták a COVID-19 ellen, valamint azon 18 év alattiak részére, akik rendelkeznek negatív PCR teszttel. Az új egészségügyi protokoll értelmében emellett minden hajóra szálló utasnál a beszállás előtt közvetlenül antigéntesztet végeznek, s csak a néhány perc alatt elkészülő ideális eredmény birtokában léphetnek a fedélzetre. A Royal Caribbean óceánjáróin emellett új, még biztonságosabb és hatékonyabb levegőztető rendszer, folyamatos fertőtlenítés, s a távolságtartási szabályok ésszerű bevezetése teszik biztonságossá a kikapcsolódást.

„A több mint egy év után újraindult Jewel of the Seas eredetileg 2702 utas és 852 fős személyzet ellátására készült. Biztonsági okokból a nyaralóhajóink csak a kapacitás töredékével működnek, így még kényelmesebb és élménydúsabb lehet a kikapcsolódás, a fertőződés veszélyének minimálisra csökkentése mellett” – mondta Nemes Horacek Márta, a Royal Caribbean Group hazai képviseletét ellátó Tengerjáró Kft. ügyvezetője.

Az utazási szakember kiemelte: az óceánjárók fedélzetén továbbra is az eddig megszokott magas színvonalú kiszolgálással, széles étel- és italkínálattal, valamint gazdag programlehetőséggel várják az utasokat. A Jewel of the Seas fedélzetén például mások mellett több medence, óriás csúszda, színház, mozi, mászófal, minigolf pálya, edzőterem, futópálya, sőt még egy jókora kaszinó is a vendégek szórakozását szolgálja. A hamarosan Barcelonából induló Harmony of the Seas pedig ezeken felül jégpályával, vízi színházzal, profi koktélkészítő robotokkal, nyolc emelet magasban kifeszített drótkötélpályával és szörfmedencékkel is fel van szerelve.

„Ahogyan a turizmusban mindenkit, úgy a hajózási cégeket is erősen érintette a koronavírus. Azonban azt tapasztaljuk, hogy már egyre nagyobb az érdeklődés az óceánjárók iránt, napról napra több érdeklődést és foglalást kezelek a kollégáimmal. Ilyenkor még nagyobb szükség van arra, hogy segítsünk az utasoknak eligazodni a friss szabályok és előírások között, hogy stresszmentes pihenést biztosíthassunk számukra” – tette hozzá Nemes Horacek Márta.

Újraindult a Royal Caribbean International
Újraindult a Royal Caribbean InternationalÚjraindult a Royal Caribbean InternationalÚjraindult a Royal Caribbean InternationalÚjraindult a Royal Caribbean International

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!