Top 5. Itt reggeliznénk

Magazin > TOP úticélok

… és még vagy száz másik helyen is, mert még sok jó étkezde van, ami épp valamiért a legjobb. Írjátok meg, nektek melyik és miért az.

 Utazóna - Szabó Péter 2016-04-14

Nem rangsorolok, csak leírom öt kedvencemet. Az egyik mindenképpen a New York kávéház az Erzsébet körúton. Nem csak azért, mert csodálatosan lett felújítva és szemkápráztatóan szépséges termei vannak – szakértők szerint a világ egyik legszebb kávéháza -, hanem azért is, mert a Wolf Andris barátom a séf és ő túl jó ebben a szakmában. Elegancia, kifinomultság, választékosság, jó ízlés. Kár, hogy nem mindig engedhetjük meg magunknak, de operába sem mindig jár az ember.

top5, reggelizés, kávéház, budapesti kávéház, new york kávéház

A másik kihagyhatatlan élmény a Villa Bagatell, ahol hófehérben kínálnak színes reggeliket. A friss péksüteményarzenál mellé kávé vagy habos kakaó dukál, de indíthatjuk a napot áfonyás pezsgővel, lazaccal, kecskesajttal, mascarpone krémmel. Mindez Budapest tetején.

top5 reggelizés kávéház budapesti kávéház new york kávéház

A Duna parthoz közel a Pozsonyi úton található a harmadik nagy kedvencem, a Sarki fűszeres.  Nagyjából semmi extra, mégis tökéletes: pontosan az, amit kínál, azaz olyan, mint egy minden finomsággal jól telepakolt spejz. Elég csak körbenézni és máris éhes lesz az ember: sonkák, szalámik, olajbogyós nyalánkságok, citromlekvár, finom sajtok, créme fresh…

A Café Paniniba mindenkinek el kell mennie egyszer, hogy befaljon egy sajtkrémmel, sonkával töltött bundáskenyeret aszalt paradicsommal, vagy házi sajttortát, esetleg tonhalkrémes kukoricás panninit.

top5 reggelizés kávéház budapesti kávéház new york kávéház

Végül pedig egy jó szendvicsért mindenképp el kell menni a SzendZsóba. Tojásételekben is kiválóak, de a kézműves termékekkel gazdagon roskadozó polcokról minden földi jóval ízlésesen megpakolt szendvicsek felséges élményeket kínálnak. A családias hangulat és kedvesség csak ráadás, de nagyon jóleső élmény.

 

Akinek még vannak jó élményei más helyekről, írják meg azokat.

Top 5. Itt reggeliznénk
Top 5. Itt reggeliznénkTop 5. Itt reggeliznénk

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!