Szerb finomságok: Csevapcsicsa és kajmak

Magazin > Gasztronómia

Szeretnél egy igazán egyszerű, mégis isteni finom fogást otthon is elkészíteni? A szerbek nemzeti étele, a csevapcsicsa különleges ízével könnyedén a kedvenceddé válhat! Készítsd el hozzá a Kajmakot is, és hozd ki a legtöbbet az ételből!

 Utazóna 2016-04-14

A klasszikus szerb fogás alapja természetesen a hús, de nem is akármilyen. A marha – és a sertéshús mesteri kombinációjával és egyszerű fűszerezésével egy igazán egyedi mégis egyszerű ételt kóstolhatunk meg, ha a csevapcsicsát készítjük el.

Ezt az ételt télen-nyáron fogyaszthatjuk, hiszen serpenyőben és grillen elkészítve is a család kedvence lehet! Kombináld különféle zöldségekkel és persze az isteni kajmakkal, hogy még változatosabb legyen a fogás!


Hozzávalók
(4-6 adag)


Csevapcsicsa:
•    40 dkg darált marhahús
•    20 dkg darált sertéshús
•    só
•    bors


Kajmak:
•    1 kis doboz mascarpone
•    1 kis doboz tejföl


Elkészítés
A kétféle darált húst összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.

Csevapcsicsa recept

5-6 centis hosszúkás húspogácsákat formázunk.

Csevapcsicsa recept


Forró, száraz serpenyőben 3-3 percig sütjük mindkét oldalukat.

Csevapcsicsa recept

Miután megsültek a húspogácsák, elkészítjük a kajmakot. A tejfölt és a mascarponet összekeverjük.

Csevapcsicsa recept

Az elkészült csevapcsicsákat sütőben sült fűszeres krumplival, kajmakkal, házi ajvárral és lila hagymával tálaljuk.

Csevapcsicsa recept

Kövessétek végig a folyamatot az alábbi videóban:



Recept: Ízesélet.hu

Szerb finomságok: Csevapcsicsa és kajmak
Szerb finomságok: Csevapcsicsa és kajmakSzerb finomságok: Csevapcsicsa és kajmakSzerb finomságok: Csevapcsicsa és kajmakSzerb finomságok: Csevapcsicsa és kajmak
Szerb finomságok: Csevapcsicsa és kajmak

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!