Spanyol gasztrokultúra, a Te ízvilágod!

Magazin > Gasztronómia

Szeretsz megkóstolni újdonságokat? Szereted az egzotikus ízkavalkádot, és a tenger gyümölcseit tartalmazó ételeket? Akkor íme néhány elképesztő finomság, amit mindenképp meg kell kóstolnod, ha Spanyolországban jársz!

 TUI Magyarország 2016-04-15

A spanyol konyháról elmondható, hogy jellemzői nem egységesek, területenként változnak, ám bizonyos sajátosságokat megtalálunk, bárhova is utazzunk. Fontos megemlíteni a spanyol konyha elengedhetetlen összetevőit: a burgonyát, a paprikát, a babot és a legfontosabb hozzávalót, az olívaolajat. Ezek azok a sajátosságok ugyanis, amik megkülönböztetik a spanyol konyhát más mediterrán országok gasztronómiájától.

Spanyolország fő nemzeti étele a paella. Ez az íncsiklandó különlegesség Valenciából származik, fő összetevői a rizs, a sáfrány, és az olívaolaj, és általában tengeri falatokkal, hússal, és zöldségekkel körítik. Serpenyőben készítik, sofrito-alappal.

A gazpacho Andalúziából származik. Az itthon megszokott forró levestől eltérően ez egy hideg leves, melynek elengedhetetlen összetevője a paradicsom, és az olívaolaj. Ezenkívül ízesíthetik fokhagymával, uborkával, erős paprikával, rakhatnak hozzá száraz kenyeret és ecetet, de nincs két étterem, vagy épp település, ahol ugyanolyan gazpachot készítenének.

Egy kis desszertnek egyél chocolate con churrost! A legelterjedtebb fogyasztása, hogy a sült tésztarudacskákat csokoládéba mártogatják. Ez az édes élmény kiváló reggelire vagy épp a rossz hangulatú napokra.

Forrás: www.tui.hu

Spanyol gasztrokultúra, a Te ízvilágod!
Spanyol gasztrokultúra, a Te ízvilágod!Spanyol gasztrokultúra, a Te ízvilágod!Spanyol gasztrokultúra, a Te ízvilágod!Spanyol gasztrokultúra, a Te ízvilágod!

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!