Sikeres magyar szereplés a Bocuse d’Or döntőjén

Magazin > Gasztronómia

A konyhaművészet kiválóságai előtti tisztelgés, hogy kétévente Lyonban megrendezik a világ legnagyobb presztizsű szakácsversenyét, mely nevét a 20. század egyik legnagyobb szakács ikonjáról, a nouvelle cuisine meghatározó alakjáról Paul Bocuse-ról kapta.

 Utazóna 2020-10-19

A Bocuse d’Or európai döntőjét 2020 október 15-16-án rendezték meg, amelynek először adott otthont a Balti-tenger partján fekvő észt főváros, Tallinn. A nemes küzdelemben hazánkat a budapesti döntő győztese, Veres István képviselte.

A hetedik alkalommal megrendezett verseny második napján szoríthattunk a magyar versenyzőért, Veres Istvánért.  A Babel Étterem egykori séfje februárban ért el első helyezést a budapesti döntőn, amellyel biztosította helyét az európai fordulóban. Veres István mellett 15 tehetséges séf mérettette meg magát. A saját csapatukkal induló résztvevők kiváló képességeik mellett esztétikai érzékükkel, egyediségükkel és kreativitásukkal győzhették meg a bírákat. A kétnapos kihívás után a zsűrire legnagyobb hatást gyakorló 10 nemzet képviselői juthattak be a végső döntőbe. A zsűriben helyet kapott Széll Tamás, Michelin-csillagos séf is, aki 2012-ben elsőként képviselte Magyarországot a rangos világverseny döntőjén, majd 2016-ban megnyerte a Bocuse d’Or Europe Budapesten rendezett kontinentális döntőjét.

A séfek világversenyére a Sirha Lyon rendezvényen kerül sor, melyet 2021. május 29- június 2-ig tartanak. a franciaországi Lyonban.

 Fotók:https://www.facebook.com/BocusedorOfficial/

Sikeres magyar szereplés a Bocuse d’Or döntőjén
Sikeres magyar szereplés a Bocuse d’Or döntőjénSikeres magyar szereplés a Bocuse d’Or döntőjén

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!