Néhány hasznos tipp, ha a Maldív-szigetekre utazol

Magazin > Hasznos tippek utazóknak

Úgy döntöttél, hogy az álomszép Maldív-szigeteket választod nyaralásod úticéljául? Íme néhány hasznos tanács, hogy gondtalan pihenésedet, szórakozásodat semmi se zavarja meg!

 TUI Magyarország 2016-04-14

1.    Ha szomjas vagy, csak és kizárólag palackozott vizet fogyassz! Sajnos a csapvíz nem iható a Maldív-szigetek, ezért, ha szeretnél elkerülni egy csúnya rosszullétet, mindenképpen üveges vizet vásárolj!

Maldív-szigetek

2.    A szigeteken számtalan helyen vásárolhatunk szuveníreket, amik különleges anyagokból, például fekete korallból vagy teknőspáncélból készülnek. A Magyarországra való behozatalra vonatkozó tilalmak miatt azonban lehet, hogy már nem tudod megmutatni ezeket a tárgyakat a családodnak és a barátaidnak! Érdemes vásárlás előtt tájékozódni, mit tiltanak a szabályozások és mit nem!

3.    Nyáron plusz 3 órát, míg télen plusz 4 órát kell rászámolnunk a hazai időre, de vannak szigetek, mint például Kuredu, ahol még ettől is eltér az időszámítás. Így, ha eleinte túl ébernek érezzük magunkat még éjfélkor is, az nem véletlen!

Maldív-szigetek

4.    Vigyázz, mert a baloldalon közlekedő autósok nem tévedtek el! Nem sok helyen fogsz autókat látni, ha a Maldív-szigetekre utazol. Egyedül a fővárosban, Male-ban és Fuvamullah-szigetén fedezhetőek fel a britektől örökölt, baloldalon közlekedő autósok. A legtöbben azonban biciklivel és hajóval közlekednek, de a szállodai transzfereket rendszerint hidroplánokkal biztosítják.

5.    A legtöbb sziget hihetetlenül kicsi! Nagyjából 15-20 perc alatt kellemes tempóban körbe lehet sétálni a 150-500 méter hosszúságú, és 100-150 méter szélességű szigeteket. Az egy kilométer hosszú szigetek már nagynak számítanak!

Maldív-szigetek

Érkezz tájékozottan nyaralásodra, és pihend ki magadat a Maldív-szigeteki paradicsomban!
 

Érdemes minél előbb lefoglalni álomutazásod, mivel a Maldív-szállások kapacitása limitált. Bizonyos szállodák esetében előfoglalási kedvezményt vehetsz igénybe, minimum 60-90 nappal az érkezés előtti foglalás esetén.

A részletekért less bele ajánlatainkba, látogass el irodáinkba vagy írj nekünk a bazilika@tui.hu-ra.

Képek forrása: Pinterest.com

Néhány hasznos tipp, ha a Maldív-szigetekre utazol
Néhány hasznos tipp, ha a Maldív-szigetekre utazolNéhány hasznos tipp, ha a Maldív-szigetekre utazolNéhány hasznos tipp, ha a Maldív-szigetekre utazol

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!