Most jó dolog magyarnak lenni

Magazin > Turisztikai hírek

Főleg Budapestinek, már amennyiben érdekel minket a turizmus, ugyanis Európa legjobb úticélja a fővárosunk lett.

 Utazona - Szabó Péter 2019-02-14


Az európai toplista élén még sosem volt Budapest, így roppant büszkék lehetünk, hogy ezt is megértük. Nem Párizs, nem Róma, Nem London, nem Barcelona, nem… hanem Budapest. Több, mint 62 ezer szavazat, melyek 77%-a külföldről érkezett eredményezte ezt a kivételes győzelmet. Asszem most bontok egy pezsgőt… Ez még akkor is kivételes dolog, ha most a klasszikus gigászokat érthetetlen okból szinte senki sem preferálta a szavazók közül.


A második helyen sem egy klasszikus, hanem a portugál Braga található, amely kivételes szépségével, romantikus hangulatával, gótikus katedrálisával, kivételes gasztronómiájával és divatkreátoraival érte el ezt a Pazar eredményt.


A harmadik pedig végképp az egzotikumával és kivételes természeti adottságaival nyerte el a rajongók elismerő szavazatait, ugyanis az Iseo tóban található Monte isola egyéb tekintetben nem nevezhető túl gazdag kínálatot biztosító turista célpontnak. Amit viszont adni képes, azt elképesztő színvonalon nyújtja. Ínyenceknek, hedonistáknak, szépségre áhítozóknak abszolút bakancslistás a sziget.


A negyedik a francia Metz városkája kiváló kulturális életével, ötödik Poznan a művészetek pártolásával és reneszánsz stílusú városházával, hatodik a minden évszakban vonzó Malaga,  hetedik a Mont Blanc lábánál fekvő, lélegzetelállító panorámájú Genf, nyolcadik a kevéssé ismert, de annál hangulatosabb horvátországi Cavtat városkája, kilencedik Pozsony, tízedik a Cote d’Azure egyik ékköve Sainte-Maxime. Meghökkentő, hogy ezen a listán az első klasszikus úti cél Athén mindössze a 12. helyet csípte meg, Firenze 15. lett és a fentebb emlegetett gigászok sehol.

 

 

 


De kit érdekel, a lényeg, hogy ebben az évben Budapest az első. Vivát!

Most jó dolog magyarnak lenni
Most jó dolog magyarnak lenniMost jó dolog magyarnak lenni

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!