Mexikói kalandnyaralás

PRÉMIUM KIS LÉTSZÁMÚ UTAZÁS MAGYAR TÚRAVEZETŐVEL. 2020. FEBRUÁR 4. - 10 NAP / 9 ÉJSZAKA

 Mexikó > Yucatán-félsziget > Mexikóváros, Tetihuacán, Cancun, Cozumel, Chichen Itza, Tulum

 Reggeli  /   Repülő  /   Szálloda

 Budavár Tours 2019-10-24

Kalandnyaralásunk Mexikóban már régóta a bakancslistánk első helyei között szerepel. Mexikó fantasztikus hangulata minden napunkon elemi erővel hatással lesz ránk. Mexikóváros felfedezésével kezdjük, majd fokozatosan haladunk a Yucatán-félszigeten egészen a Karib-tengerig. Unesco Világörökségek, romvárosok, lenyűgöző természet és napjaink Mexikója vár bennünket. Utazásunk kiscsoportos, azaz maximum 17 utassal vágunk neki a kalandnak, illetve sok esetben eltérünk a megszokott körutazásoktól és keressük az aktív kikapcsolódás okozta örömöket

1. nap: Indulás a hajnali órákban Budapestről, érkezés délután Mexikóvárosba.
2. nap: Mexikóváros felfedezése gyalogosan. Óváros, koloniális építészet, hangulatos bárok.
3. nap: Teotihuacán romvárosának bejárása, mely az UNESCO Világörökség része.
4. nap: Belső repülőjárattal Cancun városába repülünk, délután Playa del Carmen strandjain pancsolunk.
5. nap: Cozumel szigetére utazunk, snorkelezünk, pancsolunk.
6. nap: Chichen Itza romvárosának felfedezése, mely az UNESCO Világörökség része.
7. nap: Tulum lenyűgöző tengerpartján időzünk.
8. nap: Pihenőnap – Playa del Carmen.
9. nap: Délelőtt még a tengerben pancsolunk, este haza utazás.
10. nap: Esti órákban érkezünk Budapestre.

Tudnivalók:

Az ár tartalmazza: a transzfereket, az utazást busszal, a szállásokat a feltüntetett kategóriákban, a reggeliket, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Az ár nem tartalmazza: a repülőjegyeket és repülőtéri illetékeket, a reggelin kívüli étkezéseket, a belépőket és a kötelező borravaló árát (kb. 300 USD/fő) a fakultatív programok, a foglalási díjat (500 Ft/fő), helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek kb.: 65 USD/fő, illetve a biztosítás árát.

Repülőjegy foglalás kiegészítő feltételei: Az utazás ára nem tartalmazza az oda-vissza út és a belső repülőjegy díját. A repülőtéri adók, illetékek és pótdíjak is külön fizetendők. A repülőtéri illetékek az árfolyam változása miatt kis mértékben eltérhetnek. A repülőjegyek ára kb. 320.000Ft/fő (illetékkel).

Utazás: Budapestről nemzetközi repülőjárattal utazunk Mexikóvárosba. Mexikóban: belső repülőjárattal, bérelt busszal, helyi buszokkal, taxikkal utazunk.

Létszám: A csoport minimális létszáma 8 fő, míg a maximális létszám 17 fő.

Szállás: Mexikóvárosban 3 éjszakát, Playa del Carmen városában 5 éjszakát töltünk. Elhelyezés 3*-os szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet. Egyágyas felár: kb. 99.990Ft/fő.

Pénzügy: Mexikó hivatalos fizetőeszköze a peso (1 MXN ~ 15 HUF) . Amerikai dollár kivitelét ajánljuk készpénz formájában, amit a városokban (bankokban) vagy a szállodákban válthatunk át a helyi fizetőeszközre. Csak új kiadású és kis címletű valutát vigyünk magunkkal, ugyanis csak ezeket váltják be. Bankautomaták használatát nem javasoljuk. A javasolt összeg kb. 350-500 USD az étkezésre és apróbb ajándékokra, valamint kb. 300 USD a belépőkre és fakultatív kirándulásokra. A helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek kb.: 65 USD.

Időjárás:  Mexikóban a szárazabb évszak október végétől április elejéig tart. A szárazabb évszakban Mexikóváros környékén és a Yucatán-félszigeten ritka az eső, sok a napsütés. Novembertől  a Yucatán-félszigeten 28-30 °C körüli csúcshőmérsékletekre lehet számítani. Mexikóváros és környéke több mint 2000 méter magasan fekszik a tenger szintje felett, ott a nappali csúcshőmérsékletek 20-22 °C körüliek. A szinte folyamatos napsütés miatt ezt is kellemes melegnek érzik a turisták. Estére, illetve éjszakára viszont Mexikóvárosban lehűl a levegő, a hőmérséklet 10 °C alá is csökkenhet. 

Elektromos áram: Mexikóban az európaitól eltérő elektromos csatlakozó van használatban. Célszerű már itthonról magunkkal vinni megfelelő átalakítót. Az elektromos hálózat 127 V-os feszültségen üzemel. Áramszünetek előfordulhatnak. A mobiltelefonok és a digitális fényképezőgépek akkumulátorait a szállásokon feltölthetjük.

Vám: Magyar állampolgárok részére vízum nem, a hazautazás várható dátumától 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. A határátlépéskor szükség lehet a repülőjegy és a pénzügyi fedezet (készpénz, bankkártya) felmutatására. Az útlevél személyes oldaláról, esetleges vízumokról, a repülőjegyről, biztosításról, oltási könyvről, címekről és telefonszámokról érdemes fénymásolatot az eredetitől különböző helyen tartani. Mexikóba tilos az élelmiszerek bevitele. A repülőn ill. határátlépéskor határ- és vámnyilatkozatot kell kitölteni, melyet a tisztviselőknek át kell adni, a nálunk maradt szelvényt pedig az utazás végéig meg kell őrizni.

Egészségügyi tudnivalók: Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800

Biztosítás: Javasolt, ez irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Mexikói kalandnyaralás
Mexikói kalandnyaralásMexikói kalandnyaralásMexikói kalandnyaralásMexikói kalandnyaralás

Eredeti ár: 429 990,- Ft-tól / fő

Kedvezményes ár: 369 990,- Ft-tól / fő

Ár tartalmazza

Szállás reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetés.

Ár nem tartalmazza

A részvételi díjon felül kötelezően fizetendő: a repülőjegyek repülőtéri illetékek kb. 320 000 Ft/fő, sztornóbiztosítás (a teljes összeg 1%-a) esetleges fakultatív programok díja, a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, és 500 Ft/fő foglalási díj. Helyszínen fizetendő belépődíjak és kötelező borravalók: kb. 300 USD/fő. Kilépési illeték kb. 65 USD/fő.

Tetszik az ajánlat? Oszd meg ismerőseiddel is a lehetőséget!