Mámorító Mallorca

Magazin > Tengerparti lazulás

Volt szerencsém szerelembe esni a szigettel. Nem volt nehéz. Mallorca csendesebb, mint Ibiza, viszont nagyobb és szerintem szebb.

 Utazóna.hu - Szabó Péter 2016-04-15

Ez ugyan szubjektív, de ha megnézzük a sokszáz strandját, elhagyott kis öbleit, akkor érthetővé válik az elfogultságom. A Cala Agulla,

mámorito mallorca tengerparti nyaralás magauf

az es Trenc,

mámorito mallorca tengerparti nyaralás magauf

a playa de Muro,

mámorito mallorca tengerparti nyaralás magauf

a cala Mesquida

mámorito mallorca tengerparti nyaralás magauf

mind jó példája Mallorca gyönyörűségének.

Persze vannak túlzsúfolt részek is, mint például Magaluf, aminek ettől függetlenül gyönyörű strandja van egy csinos ki szigettel, viszont a tömeget kompenzálja a kiváló szolgáltatások sora, köztük a delfinárium és a víziparadicsom. Viszont bulizni tökéletes választás, mert igen nívós éjszakai élet van itt, köszönhetően a temérdek angol turistának.

Akit viszont a helyi kultúra jobban vonz, annak érdemes a hegyekbe kapaszkodnia mondjuk Valldemossáig és máris megérti, miért költözött ide Chopin vagy George Sand. Hegyekkel körülölelt, teraszosan művel kertekkel övezett, szűk utcáit, ablakait zöld zsalugáterekkel díszített, házfalain égetett zománcos háziáldásokkal ékesített hangulatos település általában mindenkit levesz a lábáról. Ha a látvány és a kulturális örökség nem, akkor a gasztronómia segít: a Palo, a helyi gyógynövény párlat, vagy a füge likőr igen hamar vonzóvá varázsolja a tiltakozóknak is Valldemossát.

mámorito mallorca tengerparti nyaralás magauf

Mallorca a napozáson, fürdésen, bulizáson, kulturális élményeken túl még rengeteg mindent kínál, például túrázás lenyűgöző szépségű helyekre, biciklizés, golf, természetjárás, mélytengeri merülés, sziklamászás, kiváló éjszakai élet, változatos szórakozási lehetőségek, és persze a remek mediterrán gasztronómiai élvezetek.

Ezen felül közel 1600 hotel található a szigeten, melyek közül minden kategóriában a legjobbakat megtalálja a Tui kínálatában. Válasszon egyet közülük és élvezze Mallorca csodáját.

Mámorító Mallorca
Mámorító MallorcaMámorító MallorcaMámorító MallorcaMámorító Mallorca

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!