Málta és a szaléziak egyesítik erejüket

Magazin > Turisztikai hírek

A Máltai Turisztikai és Fogyasztóvédelmi Minisztérium megállapodást írt alá a Don Bosco Tanítványainak és Barátainak Nemzeti Szövetségével a kormány és a szalézi rend együttműködésének megerősítése érdekében.

 Utazóna 2021-02-25

A megállapodás célja, hogy egy eddig kevésbé kiemelt turisztikai szegmenst, a vallási turizmust fejlesszék és az ez iránt nyitottakat Máltára vonzzák.
A megállapodást Ronald Mizzi, az Idegenforgalmi és Fogyasztóvédelmi Minisztérium államtitkára, Johann Buttigieg, a Máltai Idegenforgalmi Hivatal vezérigazgatója és a szaléziak képviseletében Bryan Magro írta alá Clayton Bartolo turisztikai miniszter jelenlétében.


A megállapodás értelmében a kormány 200.000 euró támogatást ad a szaléziaknak infrastrukturális fejlesztésre, melynek keretében azok egy olyan épületet alakítanak ki, amely egyesíti és helyet ad azoknak a katolikus fiataloknak, akik Máltát választják lelkigyakorlatunk elsődleges célpontjának.
Ezenkívül további 60 000 eurót kapnak öt évre elosztva azzal a céllal, hogy Máltát, mint vallási úti célt népszerűsítsék abban a 230 országban, ahol Don Bosco szalézi rendje jelen van.
Clayton Bartolo idegenforgalmi és fogyasztóvédelmi miniszter elmondta, hogy ez a megállapodás megerősíti a máltai vallási turizmust, amely terület nagy lehetőségeket rejt magában. A minisztérium úgy tekint erre a résre, mint egy oszlopra, amelyre az elkövetkező években az idegenforgalmi szektort építeni lehet és a megállapodás révén nagyszerű eredményeket fognak elérni Málta számára. 

Málta és a szaléziak egyesítik erejüket
Málta és a szaléziak egyesítik erejüketMálta és a szaléziak egyesítik erejüket

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!