Kirándulás: Vietnam, Laosz és Kambodzsa

Kirándulás Vietnam, Laosz és Kambodzsa legszebb tájain. Kiscsoportos utazás - maximum 17 fő! 2020. november 10. | 13 nap / 11 éjszaka

 Vietnam > Vietnam, Laosz, Kambodzsa > Vietnam, Hanoi

 Reggeli  /   Repülő  /   Szálloda

 Budavár Tours 2020-02-04

Népszerű Kalandnyaralás Thaiföldön című programunk után egy újabb lenyűgöző utazással jelentkezünk, mely Vietnam, Laosz és Kambodzsa varázslatos tájain vezet bennünket. Utazásunk kiscsoportos, így maximum 17 utassal vágunk neki a kalandnak, illetve sok esetben eltérünk a megszokott körutazásoktól és keressük az aktív kikapcsolódás okozta örömöket…

Utazás alapadatai

Utazás: menetrendszerinti járattal
Időpont: 2020. november 10. | 13 nap / 11 éjszaka
Ellátás: reggeli
Típus: Kaland

Programleírás

1. nap: Budapest, Hanoi

Várhatóan a délutáni órákban indulunk Vietnam irányába. Egy átszállást követően, érkezünk Hanoi városába.

2. nap: Hanoi

Megérkezés után rögtön az autóbuszunkba pattanunk és a szállásunkra indulunk. Némi pihenést követően a délutánt már Hanoi Óvárosának a felfedezésével töltjük. Sétálunk a modern és tradicionális épületeket ötvöző városban, kipróbáljuk a jellegzetes street food ételeket. Késő este térünk vissza szállásunkra.

3. nap: Hanoi, Hoa Lu, Tam Coc, Ngo Dong folyó, Hanoi

Egész napos kirándulásra indulunk Hanoi környékén. Első megállónk Vietnam régi fővárosa, Hoa Lu. A hegyek közt megbújó régi fővárosból mára csak a lélegzetelállító templomai maradtak fönt. Két legfontosabb templomát mi magunk is megtekintjük, ezek a Dinh Király és Le Király templomai. Innen talán a legszebb vietnami települést keressük föl. A hegyekből lezúduló Ngo Dong folyó által körbe vett Tam Coc városa garantáltan elbűvöl bennünket. A lehető legszebb fényképek elkészítése érdekében vízre szállunk és csónakjainkból is megtekintjük Vietnam meseszép városát. Kellemesen elfáradva térünk vissza Hanoi városába a késő délutáni órákban.

4-5. nap: Hanoi, Ha Long-öböl (UNESCO Világörökség), Hanoi

Reggel magunk mögött hagyjuk a város zaját és Vietnam egyik legszebb természeti szépsége felé vesszük az irányt. A Ha Long öbölbe utazunk, ahol hajónkra szállunk. Dzsunkánk káprázatos tájakon visz bennünket. Különböző kis szigetek, barlangok és szédületesen szép tájképek kísérik végig az utunkat. Éjszakát dzsunkánkon töltjük, majd a délelőtti órákban térünk vissza Hanoi városába.

6. nap: Hanoi, Luang Prabang (UNESCO Világörökség)

A mai napunkon a laoszi birodalom első, történelmi fővárosába, a hagyományos laoszi kultúra és a buddhizmus központjába utazunk. Repülőgépünk várhatóan a délelőtti órákban indul, így a délután nagy részét már a város felfedezésével tölthetjük. Gyakorló szerzeteseket és számtalan buddhista pagodát rejteget az ország ezen kis szeglete. Némi szerencsével a következő napokban bepillantást nyerhetünk a mindennapi életükbe. A város képét Mekong és az abba torkoló Khan folyók által közrezárt, félszigetszerű földnyelv határozza meg.

7. nap: Nam Khan folyón evezés, Elefánttábor

A mai napunkon csodás és természetközeli élményekben lesz részünk. Az egész országot lenyűgöző tájak határozzák meg, melyeknél már csak a helyi lakosok kedvessége megdöbbentőbb. A reggelink elfogyasztása után Délkelet-Ázsia jelképeinek számító hatalmas állatokkal találkozunk, azaz az elefántokkal. A program során lesz lehetőségünk az álatokat megetetni, sőt még fürödhetünk is velük a folyóban. Innen egy kisteherautó platójára pattanunk és elindulunk az evezés kiinduló pontjához. Kisérők segítségével evezünk a Nam Khan folyón, melynek partjai mészkősziklákkal vagy éppen rizsföldekkel tarkítottak. A késő délután további részét Luang Prabang-ban töltjük.

8. nap: Pak Ou, Lao Lao falu (Hajókázás a Mekongon)

Utazásunk egyik csúcspontja a mai! A Mekong folyón hajózunk, melyet nem véletlenül illetnek a „Vizek Anyja” jelzővel. A laoszi történelemben évszázados hagyományai vannak a folyón való közlekedésnek, így a vízről nézelődve egészen más táj tárul elénk, mint a szárazföldről. Pak Ou barlangnál állunk meg hosszabb időre, melyet a helyiek szent helyként tisztelnek. Innen Lao Lao faluba hajózunk tovább, melynek fő attrakciója a pálinkafőzés. Itt kipróbálhatjuk a kígyóval, százlábúval vagy éppen gyíkkal ízesített pálinkát.

9. nap: Luang Prabang, Siem Reap (Kambodzsa)

A mai napunkon menetrendtől függően tovább utazunk Kambodzsába. Az estét már a híres Pub Streeten töltjük, ahol mindenféle érdekes ételek várnak ránk. /belső repülőjárat függvényében természetesen alakulhat még a programunk/

10-11. nap: Angkor (Két teljes nap Angkor romvárosának bűvöletében) illetve Tonle Sap-tó

A reggelink elfogyasztása után a világ egyik legnagyobb csodáját fedezzük fel. Kellemes két napot töltünk a romváros területén, ahol tuk-tuk taxikkal közlekedünk, így sokkal szabadabban járhatjuk be. A romvárosnak különleges kisugárzása van, így nem célunk rohanva megtekinteni, sőt kifejezetten figyelünk arra, hogy átélhessük ezeket a remek pillanatokat, amit itt töltünk. Teljesség igénye nélkül meglátogatjuk: Angkor Thom, Angkor Wat, Bayon, East Mebon, Ta Keo, Ta Som templomait. Esti program: a Tonle Sap tóhoz utazunk, hogy hajókba szálljunk és egy igazán izgalmas világot fedezzünk föl. A tó Kambodzsa és Dél-Kelet Ázsia legnagyobb tava, melyet a Tonle Sap folyó köt össze a Mekong folyóval. Számtalan helyi család éli mindennapjait a tóra épített cölöp/bádogházakban. Főleg halászatból élnek, de saját boltjuk, sőt iskolájuk is van.

12. nap: Siem Reap, Bangkok, Budapest

A délelőtti órákban még a pihenésé a főszerep, majd az délutáni órákban Bangkokba repülünk, hogy az esti órákban megkezdjük utazásunk Budapest irányába.

13. nap: Bangkok, Budapest

Várhatóan egy átszállást követően a kora délutáni órákban érkezünk Budapestre.

 

Kirándulás: Vietnam, Laosz és Kambodzsa
Kirándulás: Vietnam, Laosz és KambodzsaKirándulás: Vietnam, Laosz és KambodzsaKirándulás: Vietnam, Laosz és KambodzsaKirándulás: Vietnam, Laosz és Kambodzsa

319 990,- Ft-tól / fő

Ár tartalmazza

az utazást Vietnamban, Laoszban és Kambodzsán belül busszal, vízibusszal és csónakokkal, a szállásokat resort jellegű szállásokon vagy 3* megfelelő hotelekben és a reggeliket, a helyi vezetők díját, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Ár nem tartalmazza

a nemzetközi repülőjegyek árát és illetékét (kb. 320.000Ft), a reggelin kívüli étkezéseket, a belépők és a kirándulások árát, illetve kötelező borravaló (kb. 250 USD), a vietnami a laoszi és a kambodzsai vízum árát, az esetleges védőoltások, a biztosítás árát.

Tetszik az ajánlat? Oszd meg ismerőseiddel is a lehetőséget!