Készülj fel Bulgáriára!

Magazin > Hasznos tippek utazóknak

Az idei nyaralásodat a Fekete-tenger partján töltöd? Megosztunk Veled néhány hasznos tippet, hogy biztosan felkészülten érkezz Bulgáriába!

 TUI Magyarország 2016-04-14

1.    A Napospart mesés strandjain gyakori vendégek a vízben úszkáló algák, és sajnos a medúzák is. Előbbi sűrűbben jelenik meg a parthoz közel, így ezeket könnyűszerrel csak ki kell kerülnünk, míg a medúzákra fokozottan figyelnünk kell!

2.    Sem az Aranyparton, sem pedig Naposparton nem találjuk meg a Magyarországon és a legtöbb országban megszokott utcaneveket, ellenben könnyen tájékozódhatunk, ha a szállodákat használjuk viszonyítási pontnak.

Bulgária

3.    Bulgáriának saját fizető eszköze van, a leva, amit nagyjából 152 Forinttért válthatunk. Ennek ellenére érdemes magunknál tartani eurót is! A pénzváltókkal Bulgáriában is érdemes körültekintőnek lennünk, nem mindegy melyiket választjuk. Utazás előtt feltétlenül nézzünk utána!

4.    A bolgár tengerpartokon általában kellemes 27 fok, vagy annál melegebb van, ezért különösen ajánlott ásványvíz fogyasztása, főleg a déli órákban, amikor a legmagasabban van a nap!

5.    Óvatosan a tolvajokkal! Ahogyan a legtöbb turistaparadicsomban, így itt is gyakoriak a zsebelések, a lopások. Legyünk körültekintőek, és vigyázzunk a holminkra akár az utcán, akár a strandon tartózkodunk.

 

Képek: Pinterest.com

Forrás: www.tui.hu

 

Készülj fel Bulgáriára!
Készülj fel Bulgáriára!

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!