Hová menjünk márciusban külföldön?

Magazin > Turisztikai hírek

Végre ismét színes lesz minden, jön a tavasz és a fesztiválok is színesednek.

 Utazona - Szabó Péter 2019-03-07


Argentínai Mendozában már rég elkezdődött és még 11-edikéig tart a hatalmas szüreti mulatság, a Fiesta Nacional de la Vendimia. A világhírű borvidék megadja a módját a bulizásnak, ahol az eszem-iszom mellé petárdázás, tűzijáték, folklór események, gyümölcsáldás, elképesztő kulturális felhozatal igyekszik jelezni, hogy Mendoza mennyire hálás a szőlőnek, amelynek a gazdagságát is köszönheti.



 



Ugyan pontosan március 17-edikén van a napja, de már 14-edikén rákészülnek a jó írek a világ minden pontján St. Patrick napjára, amikor is teljesen megbolondulnak az amúgy sem teljesen normális ír honfiúk és honleányok. Természetesen Dublin a fő központja az eseményeknek, de Bostontól Sydney-ig mindenfelé vadul nyakalni kezdik ilyenkor a Guinneseket és mindenki zöldbe öltözik. Kötelező mindenkinek egyszer az életben végigvedelni ezt a napot néhány nótás kedvű ír cimborával.



 



Március 19-edikén rendezik meg az indiai Kerala tartomány egyik legnagyobb vallási ünnepét, az Arattupuzha Pooram-ot Thrissur számtalan templomában. Jó néhány istent ráncigálnak ki ilyenkor a templomaikból és hordoznak körbe a hívek nagy örömére, természetesen elefántháton. Szűk körű családias mulatság, alig párszázezren-millióan jönnek össze.



 



Március 20-21. között átélhetjük a legszínesebbek egyikét a hinduk nagy ünnepén, a Holi-t, amit a világ minden táján élő indiaiak nagy lelkesedéssel ünnepelnek. Hatalmas zabálások, nagy szeretet és temérdek festékpor, amivel nagy odaadással teszik tönkre egymás ruházatát. A legjobb alkalom a gyerekkor kiélésére, abszolút bakancslistás.



 



Édesszájúak, figyelem! Tessenek március 21-24. között ellátogatni a törökországi Manisába, ahol a Szulejmánt meggyógyító temérdek fűszerből álló Mesir cukorkát dobálják az összegyűlt pártízezer embernek, akik felfordított esernyőkel igyekeznek minél többet összegyűjteni belőle. Amúgy a napéjegyenlőséget is ünneplik közben, de egy édesszájút ez mit érdekel? Bitang nagy őrület, bakancslistás.



 



Ja, ha már napéjegyenlőség, akkor a napisten iránti rajongás a mexikói Chichén Itzá naptemplománál is igencsak bevonzza az erre fogékony népeket, ami szintén hatalmas látványosság.



 



Ti merre mentek?

Hová menjünk márciusban külföldön?
Hová menjünk márciusban külföldön?Hová menjünk márciusban külföldön?Hová menjünk márciusban külföldön?Hová menjünk márciusban külföldön?

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!