Hasznos tippek a Maldív-szigeteki utazáshoz

Magazin >

Úgy döntöttél, hogy az álomszép Maldív-szigeteket választod nyaralásod úticéljául? Íme néhány hasznos tanács, hogy gondtalan pihenésedet, szórakozásodat semmi se zavarja meg!

 TUI Magyarország 2015-11-24

 1.    Ha szomjas vagy, csak és kizárólag palackozott vizet fogyassz! Sajnos a csapvíz nem iható a Maldív-szigeteken, ezért, ha szeretnél elkerülni egy csúnya rosszullétet, mindenképpen üveges vizet vásárolj!

2.    A szigeteken számtalan helyen vásárolhatunk szuveníreket, amik különleges anyagokból, például fekete korallból vagy teknőspáncélból készülnek. A Magyarországra való behozatalra vonatkozó tilalmak miatt azonban lehet, hogy már nem tudod megmutatni ezeket a tárgyakat a családodnak és a barátaidnak! Érdemes vásárlás előtt tájékozódni, mit tiltanak a szabályozások és mit nem!



3.    Nyáron plusz 3 órát, míg télen plusz 4 órát kell rászámolnunk a hazai időre, de vannak szigetek, mint például Kuredu, ahol még ettől is eltér az időszámítás. Így, ha eleinte túl ébernek érezzük magunkat még éjfélkor is, az nem véletlen!

4.    Vigyázz, mert a baloldalon közlekedő autósok nem tévedtek el! Nem sok helyen fogsz autókat látni, ha a Maldív-szigetekre utazol. Egyedül a fővárosban, Male-ban és Fuvamullah-szigetén fedezhetőek fel a britektől örökölt, baloldalon közlekedő autósok. A legtöbben azonban biciklivel és hajóval közlekednek, de a szállodai transzfereket rendszerint hidroplánokkal biztosítják.

5.    A legtöbb sziget hihetetlenül kicsi! Nagyjából 15-20 perc alatt kellemes tempóban körbe lehet sétálni a 150-500 méter hosszúságú, és 100-150 méter szélességű szigeteket. Az egy kilométer hosszú szigetek már nagynak számítanak!



Érkezz tájékozottan nyaralásodra, és pihend ki magadat a Maldív-szigeteki paradicsomban!

Érdemes minél előbb lefoglalni álomutazásod, mivel a Maldív-szállások kapacitása limitált. Bizonyos szállodák esetében előfoglalási kedvezményt vehetsz igénybe, minimum 60-90 nappal az érkezés előtti foglalás esetén.

A részletekért less be ajánlatainkba, látogass el irodáinkba vagy írj nekünk a bazilika@tui.hu-ra.

 

Forrás: www.tui.hu

Képek: Pinterest.com

Hasznos tippek a Maldív-szigeteki utazáshoz
Hasznos tippek a Maldív-szigeteki utazáshozHasznos tippek a Maldív-szigeteki utazáshoz

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!