Harmadik évfordulóját ünnepli a FlixBus

Magazin > Turisztikai hírek

A mobilitási vállalat különleges buszt állít forgalomba ez alkalomból. Jelentős hálózatfejlesztés három év alatt: közvetlen összeköttetés 16 ország közel 200 célállomására, mintegy 90 indulás a Népligetből a forgalmasabb napokon.

 FlixBus 2019-06-20

++        A magyarországi éves utasforgalom már milliós nagyságrendű
++        Tradíció és technológia találkozása: nagyvállalat és családi cég is a FlixBus partnere


A FlixBus 2016 júniusában indította el első magyar buszpartner által üzemeltetett járatait. Az elmúlt három évben Európa legnagyobb buszszolgáltatója folyamatosan növelte hálózatát, az idei nyári menetrendben minden eddiginél több, közel 200 európai célállomás érhető el átszállás nélkül Budapestről, az éves utasforgalom már milliós nagyságrendű. Az évforduló alkalmából a FlixBus Magyarországot népszerűsítő különleges buszt állít forgalomba.

A magyarországi fejlődés számokban
2016-ban először Ausztriába közlekedett FlixBus Magyarországról, jelenleg 16 ország mintegy 200 településére szállít közvetlenül utasokat a nemzetközi szolgáltató. Idén nyáron már közel 90 busz indul a forgalmasabb napokon a népligeti pályaudvarról, ami több mint tízszeres növekedést jelent három évvel ezelőtthöz képest. Emellett már a kelenföldi pályaudvarról, a Mexikói útról és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről is kínál indulási lehetőséget a vállalat. A FlixBus Budapesten kívül is folyamatosan fejlesztette ajánlatát az elmúlt években, Szegedről, Győrből és Siófokról is hozzávetőleg 30 európai település érhető el átszállás nélkül.

Amellett, hogy a hálózat egyre kiterjedtebbé vált, több útvonalon a napi járatsűrűség is jelentősen növekedett. Bécsbe például 2016-ban naponta 7 indulási lehetőség volt, ehhez képest idén csak a Népligetből akár 27 különböző opció közül választhatnak az utasok, így van, hogy óránként több alkalom is rendelkezésére áll azoknak, akik az osztrák fővárosba tartanak. Bécs mellett Zágráb irányába is nagyot fejlesztett a cég, a 2016-os kezdeti napi 1 indulás helyett idén nyáron már minden nap 12-szer közlekedik távolsági busz Budapestről, ez a tavalyi frekvenciához viszonyítva is a járatsűrűség megkétszereződését jelenti.

„Az összeköttetések mellett 2016 óta dinamikusan nő utasaink száma is, tavaly a FlixBus magyarországi utasforgalma már meghaladta az 1.000.000 főt. Arra számítunk, hogy az idén tovább bővülő hálózatunknak köszönhetően még többen választják majd klímabarát szolgáltatásunkat külföldi utazásaik során.” – mondta el Arany László, regionális ügyvezető igazgató.

A FlixBus a 2019-es nyári menetrendbe is számos újdonságot integrált. Idén először az Isztria és a szlovén tengerpart városai is elérhetők zöld busszal, így az Adriai-tenger mentén már több mint 20 településre utazhatnak minden nap a magyarok, többek közt Koperbe, Pulába, Opatijába, Zadarba, Splitbe vagy Dubrovnikba. Idén került a hálózatba Európa Kulturális Fővárosa, a bulgáriai Plovdiv, több lengyel város, így például Poznan vagy Gdansk, emellett olyan kirándulóhelyek mint Bled vagy Poprád is hamarosan átszállás nélkül megközelíthetők lesznek.

Növekvő számú helyi FlixBus partner
A FlixBus üzleti modelljének lényege, hogy helyi buszpartnerekkel együttműködve ötvözi a piaci tapasztalatot és tradíciót a modern technológiai megoldásokkal. A partnerek gondoskodnak a járatok napi üzemeltetéséről, míg a FlixBus a digitalizációért, a hálózatfejlesztésért, a buszok megtöltéséért és az egységes minőség biztosításáért felel, 2017 óta budapesti irodából koordinálja a régiós piacot.

2016 júniusában a nemzetközi buszszolgáltató első hazai partnere a 90 éves múlttal rendelkező VOLÁNBUSZ Zrt. lett. Az elmúlt években aztán újabb magyar kkv-kal kezdett együttműködni a FlixBus. 2018-ban a Five Stars Bt., 2019-ben pedig az Infinitours Kft. csatlakozott a globális hálózatot kiszolgáló közel 300 buszpartnerhez. Mindkét családi vállalat több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a buszos személyszállításban, az elmúlt években elnyerték az Év Autóbuszos Személyszállítója díjat. Az egyébként charter járatokat működtető cégek a FlixBus-szal való együttműködésnek köszönhetően léptek be a menetrend szerinti nemzetközi távolsági buszpiacra.

„Kerestük az új üzleti lehetőséget és találtunk egy olyan partnert, aki értékeli és el is várja azt a magas színvonalat és minőséget, amit az autóbuszos személyszállítás területén nyújtunk. Amellett, hogy jól képzett buszvezető kollégáink a legnagyobb biztonságban juttatják el utasainkat az általuk választott úti célhoz, korszerű szervizbázisunk és felkészült szervezői csapatunk biztosítja a kiváló hátteret. A FlixBus-szal való együttműködés új szolgáltatási területet nyitott meg számunkra, újabb magas komfortfokozatú turistabuszokat és közel 20 kollégát hozott cégünk életébe, ami egyaránt növekedés és előrelépés.” – tette hozzá Koós László, az Infinitours Kft. ügyvezető igazgatója.

A magyar buszpartnerekkel üzemeltetett járművek mindegyike a legmodernebb, EURO 6-os besorolású távolsági busz, melyeken a nemzetközi flotta minőségi jellemzőinek megfelelően nagy lábtér, WiFi, konnektorok és mosdó is található. A harmadik évforduló alkalmából a FlixBus az idén júniusban szolgálatba álló új buszokon különleges mintát alkalmaz, helyi látványosságokkal népszerűsíti Magyarországot az európai utasok körében.

Harmadik évfordulóját ünnepli a FlixBus
Harmadik évfordulóját ünnepli a FlixBusHarmadik évfordulóját ünnepli a FlixBus

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!