Föld alatti programmal egészül ki Valetta

Magazin > Programajánló

Underground Valletta, különleges föld alatti programmal egészül ki máltai főváros kínálata

 Máltai Idegenformalmi Hivatal 2021-11-18

A fővárosba tett látogatásunkat most még teljesebbé tehetjük az Underground, felszín alatti Valletta bejárásával. A Heritage Malta – a Máltai Múzeumigazgatóság – legújabb programja betekintést ad a Valletta alatt húzódó járatokba – és azok évszázadok során váltakozó felhasználásába -, miközben lehetővé teszi a látogatók számára, hogy megcsodálják a város építésének csodálatos mérnöki munkáit.
Ereszkedjünk le Valletta lenyűgöző mélységeibe, amelyet először erődnek, majd városnak építettek.


Valletta föld alatti rendszere volt a város „mentőöve” már a lovagok idejében is. A katonai csapatok mozgatására és a gabonatárolásra szolgáló alagutakon kívül a föld alatti terek kulcsfontosságú szerepet töltöttek be a víz- és a csatornarendszer szempontjából, mely létfontosságú volt mind az ostrom alatt álló város fennmaradásához, mind békeidőben.
Évszázadokkal később az ásás új őrülete kezdődött. A második világháborúban 17,000 tonna bombát dobtak le Máltára. A főváros lakossága a föld alá költözött egy sűrű menedékhálózatba, amely a meglévő alagutakra és ciszternákra épült és abból bővült, hogy megvédje az embereket a biztos haláltól. A föld alatti Valletta a kétségbeesés és az ellenállás szimbóluma lett.
Vallettát, a világörökség részét nem lehet teljes mértékben értékelni anélkül, hogy ne tapasztalnánk meg, mi rejlik alatta. A védekezés és a túlélés egyedülálló élménye.

Az Underground Valletta túrák november 7-től kezdődően hétfőn, szerdán és vasárnap indulnak. További részletek: https://bit.ly/UndergroundValletta

Föld alatti programmal egészül ki Valetta
Föld alatti programmal egészül ki Valetta

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!