Ezekre figyelj, ha Kubába utazol!

Magazin > Hasznos tippek utazóknak

Kuba rendkívüli szépsége, és sokszínűsége ámulatba tudja ejteni az odalátogatókat. Nem véletlen, hiszen kultúrája, gasztronómiája és művészete páratlan a világon. Ugyanakkor sok tekintetben különbözik attól, amit egy európai turista megszokott.

 TUI Magyarország 2016-04-14

Mielőtt még valaki gépre pattanna, nem árt tisztában lenni néhány ténnyel ahhoz, hogy az utazás teljes mértékben zökkenőmentes legyen. Lássuk!

kuba, kuba utazás, kubai utazás tippek, kubai nyaralás, kubai tengerpart, kubai utak

1.    A turistákat gyakran megzavarja, hogy Kubában bizony kétféle pénzzel is lehet fizetni. Létezik ugyanis a CUP és a CUC (konvertibilis peso), azonban az előbbivel csak kevés helyen lehet vásárolni, többnyire csak a helyiek használhatják. Az átváltásnál is nagyon figyelnünk kell, a CUC nagyjából 25-ször többet ér, mint a CUP. Sőt, nem is mindegy, hogy mit váltunk át, mert az amerikai dollár például sokkal kevesebbet ér, mintha eurót váltanánk át.

2.    Az utcán semmiképpen ne vásároljunk szivart! Hogy miért? Mert nagy valószínűséggel vágott, sodort banánlevelet kapunk majd…

3.    A tömegközlekedés katasztrofális! Kubában egyáltalán nincsen metró, vagy villamos, a buszjáratok pedig városon kívül és belül is teljességgel megbízhatatlanok, illetve alacsony színvonalúak. Ezt viszont kompenzálja a séták során Kuba utcáinak hangulata, és a tengerpart látványa.

kuba, kuba utazás, kubai utazás tippek, kubai nyaralás, kubai tengerpart, kubai utak

4.    A szivar mehet, a rum marad! A kézipoggyászban nem lehet a repülőtéren vásárolt, lezárt, matricás rum, így kénytelenek leszünk a Cuba Libre-hez vásárolt alapanyagot még kinn elfogyasztani. De jó hír, hogy, ha valaki beleszeretett az igazi kubai szivarba, attól nem kell megválnia, mert átengedik.

5.    Kubából való távozáskor 25 kubai pesot (körülbelül 6 ezer forintot) kell kifizetnünk készpénzben, kilépési illeték gyanánt. Belépni pedig csak vízum birtokában lehet, amit már itthon be kell szereznünk.

Meglepő dolgok lehetnek a fent említettek, mégis érdemes figyelmet szentelni rájuk, és máris sokkal nyugodtabban vághatunk neki az utazásunknak!

Nézzetek bele téli ajánlatainkba és foglaljátok le kubai utazásokat október 30-ig kedvezményes áron!

 

Képek: Pinterest.com

Forrás: www.tui.hu

Ezekre figyelj, ha Kubába utazol!
Ezekre figyelj, ha Kubába utazol!Ezekre figyelj, ha Kubába utazol!Ezekre figyelj, ha Kubába utazol!

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!