Egymilliót nyerhetnek most játszva az iskolások

Magazin > Programajánló

Harmadjára is elstartol a VándorViadal kalandverseny

 Utazóna.hu 2023-03-27

Idén immár harmadik alkalommal hirdették meg a VándorViadalt, a 7., 8. és 9. osztályos diákok ökoturisztikai vetélkedőjét. A versenyre az előző évekhez képest most még jobban megéri jelentkezni az iskolás csapatoknak, idén először ugyanis komoly fődíjjal is jár a kalandos kihívás: egymillió forint értékben kap a nyertes csapat sportszer utalványt, amelyből fele-fele arányban részesül az iskola és a négyfős csapat.

2021-es indulása óta hatalmas sikernek örvend a VándorViadal, ahol általános és középiskolás csapatok mérik össze ügyességüket és tudásukat az ország minden tájáról. A vetélkedőben idén határon túli iskolákat és tanodákat is szívesen látnak, a kritérium mindössze annyi, hogy egy iskolában tanuló diákok és két fiú valamint két lány alkossák a négyfős csapatokat. Ha lány- vagy fiúiskolák jelentkeznek, választhatnak testvériskolát, hogy a két lány két fiú felállás teljesülhessen.

Logikai és természettudományi feladatokat is meg kell oldani

A VándorViadalt idén a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezi az Aktív Magyarország támogatásával. A kalandos kihívás főszervezője, Telek Hanna azt is elárulta, milyen feladatokra készülhetnek a csapatok, hogy a legjobb eséllyel induljanak a győzelemért.

„Az aktív ökoturizmus szellemében szervezzük meg a versenyt és minden feladat szorosan vagy lazábban ehhez a témakörhöz kapcsolódik. Érdemes úgy összeállítani a csapatokat, hogy legyen benne, aki az ügyességi és erőfeladatokban jeleskedik, de olyan diák is, akinek fejlett a logikai érzéke, jó földrajzból, matematikából vagy épp történelemből” - árulta el Telek Hanna.

Online selejtezők után táborban mérkőznek meg a döntős csapatok

A VándorViadalra április 7-ig regisztrálhatnak a 7., 8., 9. évfolyamos tanulók a
 vandorviadal.hu oldalon, ezt az 5 fordulós online selejtező követi majd.

„A selejtező április 12-én indul és öt héten át minden szerdán meghatározott időre kell majd megoldania a csapatoknak a változatos feladatokat. Ezekhez olykor egy kis kutatómunka is szükséges, ezért a diákoknak komoly csapatmunkára lesz szüksége, érdemes tehát úgy összeállítani a csoportokat, hogy jól együtt tudjanak dolgozni. Május 12-én hirdetik majd ki, melyik az a húsz csapat, aki továbbjutott és részt vehet a június 19 és 25 között tartandó döntőn. Közülük kerül majd ki a győztes csapat, akik idén először komoly jutalomban részesülnek. 500 ezer forint értékben kap a győztes csapat iskolája sportszer utalványt, és 500 ezer forint értékű sportszer utalvány lesz a győztes csapat tagjainak nyereményei is” - sorolta a VándorViadal főszervezője.

A nyári tábor helyszínét – ahol a döntőbe jutott csapatok mérkőznek meg egymással – egyelőre nem árulják el a szervezők, az elmúlt két évben azonban festői helyszíneken mérkőzhettek meg a csapatok: tavaly a Karancs-Medvesben a budapesti Leövey Klára Gimnázium csapata bizonyult a legjobbnak, míg 2021-ben a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium csapata nyert a Zemplénben megrendezett táborban.

Egymilliót nyerhetnek most játszva az iskolások
Egymilliót nyerhetnek most játszva az iskolásokEgymilliót nyerhetnek most játszva az iskolásokEgymilliót nyerhetnek most játszva az iskolásokEgymilliót nyerhetnek most játszva az iskolások

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!