Bulizni akarsz? Irány Hersonissos!

Magazin > Görög pillanatok

Kréta legfiatalosabb, legélénkebb, legmozgalmasabb és legkevesebbet alvó tengerparti városkája Hersonissos, ahol hosszan elnyúló homokos tengerpart biztosít aktív pihenést az átbulizott éjszakák után.

 Utazóna - Szabó Péter 2016-04-15

A legjobb az egészben, hogy ha a Personal Tours utasa leszáll Iraklionban a repülőről alig 25 kilométert utazik – azaz görög sofőrtempóval és a dugót is beleszámolva 10 percen belül - már a szállodai vagy apartman szobájában van.

Bár Krétával kapcsolatban sosem felejtem el megjegyezni, hogy ez a sziget túl nagy és túl gyönyörű, hogy ne utazgassunk és nézelődjünk, de megértem azokat is, akiknek az jelenti a legnagyobb örömet, kikapcsolódást, ha egy-két hetet végig partizik, bulizik, haverkodik, strandol, csúszdázik, jetskízik, szörföl, kite-ozik, csajozik-pasizik, motorcsónakázik, afterpartizik, diszkóból klubokba majd bárokba jár és egyáltalán csak élvezi a napfényt, a sosem szűnő szél fújta hullámokat és a homokos strandot.

Akinek az elit kikapcsolódás a vágya elmehet Kréta egyetlen golfpályájára, ahol a labdacsapkodás mellett csodás panoráma is várja.

Akit viszont jobban érdekelnek a tengeri és egyéb állatok, de nincs energiája és türelme rájuk lelni természetes környezetükben, azokat sok szeretettel várja a település akváriuma, ahol óriáskígyókkal, leguánokkal, teknősökkel és polipokkal is fotózkodhatunk.

Persze aki kellően friss hajnalban – vagy a buli után még nem tud aludni -, az kimehet a Hersonissos keleti részén található kikötőbe, ahol ha szerencséje van láthatja a krétai élővilág egy részét a frissen kifogott zsákmány formájában.

Akinek meg van affinitása megismerkedni a helyi lakosság korábbi életével, hagyományaival, annak a város tengerparti részén érdekes kulturális látnivaló a Lychnostatis Szabadtéri Múzeum.

A legfontosabb természetesen a strand és az ott található éttermek, bárok. Aki jó ételeket akar, annak Hersonissos hatalmas kínálatot biztosít éttermekből. Mivel az egyik legforgalmasabb övezetről beszélünk így érthetően sok kiváló vendéglátó igyekszik jelentős vendégkört megszerezni és a konkurencia is nagy. Ezért ritka itt a silány étterem, de vannak a jóknál is jobbak, mint például a Red & White Lounge, Mythos, Harakas, Palmera Seaside, vagy különösen a Med Cafe & Restaurant.

Egy kis utazással viszont egy csendesebb és mondhatni hagyományőrző városkába, Koutouloufariba eljutva mindenképpen javaslok két éttermet: The Alchemist és a Laini. A merészebbek vállalják be a Malamatina Recinát, ha bírják a gyantás bor ízét.

Éjjel pedig buliiiiii! A legjobb klubok az Amnesia, New York, Palm Beach, Cameo, Matrix, ahol a legjobb Dj-k tolják a zenéket.

Bárokból, tengerparti toroklocsolókból, koktélmanufaktúrákból Dunát, illetve tengerpartot lehetne rekeszteni, ezért nem ajánlok semmit, mert kinek-kinek más a legjobb. Inkább idedobok pár képet a star beach habpartijáról...

...és csalogatónak a strandokról. Jó lazulást mindenkinek Hersonissoson.

Bulizni akarsz? Irány Hersonissos!
Bulizni akarsz? Irány Hersonissos!Bulizni akarsz? Irány Hersonissos!Bulizni akarsz? Irány Hersonissos!Bulizni akarsz? Irány Hersonissos!
Bulizni akarsz? Irány Hersonissos!

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!