Ázsia legkedveltebb városai

Magazin > Világkörüli utazás

A TripAdvisor – úgyis, mint a világ egyik legnagyobb utazási portálja – listája még akkor is szubjektív, ha a sokmilliós olvasói táborának szavazatai alapján állított rangsort. Az Ázsiai lista oltári meglepetés.

 Utazóna - Szabó Péter 2016-04-14

Legalábbis meghökkentő, hogy a sokmilliónyi utazó véleménye alapján olyan városok nem kerültek a top 25-be, mint pl. Kuala Lumpur, Jakarta, Manila, Brunei, Colombo, Kalkutta, de még a Maldív-szigetek egyetlen tagja vagy a csodás Ha Long öböl sem. Egyetlen volt szovjet tagköztársaság városa, vagy orosz város sem került fel a listára, de olyan országok sem képviseltetik magukat a listán, mint Myanmar, Irán, Fülöp-szigetek, Banglades vagy Mongólia és Japánnak is mindössze Tokióval sikerült listára jutnia, de az is csak a 16. helyen, míg a szintén hipermodern Szöul utolsó előtti a 25-ös listán. Biztos velem van a baj…

Mindenesetre Angor Wat, pontosabban Siem Reap vezeti a listát, ami érthető. Kambodzsa büszkesége olyan világot mutat nekünk, amiért érdemes a világ másik felére utazni.

top10 ázsiai városok thaiföldi üdülés vietnámi üdülés indonézia üdülés

Hanoi második helye nálam meglepetés, még akkor is, ha imádom Vietnám izgalmas kulturális, történelmi és ennek logikus következményeként gasztronómiai sokszínűségét. Ilyesmit találhatnék éppenséggel Indonézia városaiban is, de úgy látszik manapság Vietnám a divat. Szeretném hangsúlyozni, hogy imádom és nem baj, de szerintem bőven vannak jobbak.

top10 ázsiai városok thaiföldi üdülés vietnámi üdülés indonézia üdülés

Az indonéziai Ubud szemkápráztató környéken fekszik és gazdag turistabarát szolgáltatásokkal várja a vendégeket, így tökéletesen érthető a kiemelt pozíciója. Nagy vonalakban nincs ember a Földön, aki ne akarna eltölteni legalább egy hetet arrafelé, de ha mégis, az tuti nem normális.

top10 ázsiai városok thaiföldi üdülés vietnámi üdülés indonézia üdülés

Hasonlóképpen érthető Bangkok, Katmandu, Hong Kong előkelő helye a listán, de a vietnámi Hoi An részint számomra ismeretlen volt és utána olvasva sem találtam benne semmi olyat, mitől érthető lenne a 7. helye. Denpasar, Seminyak, Peking, Chiang May és Jaipur abszolút logikusan jutottak ilyen jó helyekre, ahogy Ho Si Minh városnak is vannak olyan értékei, amiért nagyon szerethető. Vietnámot úgy tűnik nagyon kedvelik az utazók, mert Hue is felkerült a listára a Világörökség részeként számon tartott történelmi emlékeivel, de ilyen szépségek nem csak Vietnámban vannak. Új Delhi, Tokió, Sanghai, Szingapúr, Phnom Penh és főleg Mumbaj hátulra kerülése a listán szintén meglepetés, de az utolsó öt az igazi meglepetés. Pattaya, Jaislamer, Lijiang, Szöul, Tajvan. Faguriga legyek, ha értem, hogy ezeket a településeket miért sorolták ennyire hátra és továbbra sem értem, hogy nem jutottak fel a listára olyan részei Ázsiának, amik elképesztően gazdag látnivalóval rendelkezek és a szolgáltatásaik is felettébb rendben vannak.

 

Persze sokszázezer ember nem tévedhet… Nektek melyik volt a kedvenc városotok Ázsiában?

Ázsia legkedveltebb városai
Ázsia legkedveltebb városaiÁzsia legkedveltebb városai

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!