Az 5 legjobb elfoglaltság Balatonon

Magazin > TOP úticélok

A Balcsin annyi jó dolgot lehet csinálni, hogy rettentően nehéz ilyen összeállítást készíteni, de megpróbálom. Ha nem tetszik, mindenki írja le, neki mi a top 5.

 Utazóna - Szabó Péter 2016-04-14

1, Egy tó mindig vízre csábít, főleg kánikula idején, tehát az első mindig a strandolás. Persze egy strandon rengeteg mindent lehet csinálni, de dögmelegben a legjobb, ha mindezt a vízben teszi az ember. Férfiember fejelget vagy vízpólózik, hölgyek röpiznek, tollasoznak, vízi-aerobikoznak, párok strandteniszeznek, de lehet víziszínpadi előadásokat nézni, vízisíelni, etc., a lényeg, hogy legalább félig vízben legyünk. Azért mindenki kenje be magát vízálló napvédővel, és rendszeresen kenje újra, mert senkinek sem jön jól a bőrrák.


 balaton strand top5 balatoni nyaralás balatonyi üdülés

2, A víztől lehetőleg ne váljunk el, de élvezzük a szelet is mellé, tehát vitorlásra, vagy szörfre magyar! Kétségtelen, ehhez szél is kell, de ha már van egy cseppnyi, akkor már csodálatos élmény szárnyalni a víz felett, nem beszélve a tó közepén átélhető csendről és az iható tisztaságú víz élményéről. A naplemente pedig a vízen az egyik legromantikusabb pillanatok egyike a Balatonon.

 balaton strand top5 balatoni nyaralás balatonyi üdülés

 

3, A tóparton minden sportolásra és élménygyűjtésre csábít, márpedig erre a legjobb megoldás egy kiadós kerékpártúra. Részint jó közösségépítő buli, részint rengeteg új helyszínt lehet közben felfedezni és közben jó edzés is. Kiváló kerékpárút van a Balaton körül, bolondság lenne nem kihasználni.

 balaton strand top5 balatoni nyaralás balatonyi üdülés

4, A Balatonon van valami, amit ha nem tettünk meg, akkor nem is voltunk ott: balatoni hal evés. Kéretik ezt komolyan venni! Nem hekket, hanem balatoni fogast, keszeget, de mindenképpen helyi halat együnk, amit mindenképpen balatoni borral, fröccsel kísérjünk utolsó útjára. Támogassuk ezzel is a balatoni halászokat és bortermelőket, nem mellesleg erősítsük a bennünk élő hedonistát.

 

5, Ha pedig a hedonizmusnál tartunk, akkor fejezzük be a napot az esti bulizással. Tök mindegy, hogy habpartis diszkó, hajnalig dübörgő house, trance, vagy d&b, koncert, magyar nótás dáridó, vízparti tábortűz, vagy kerti buli haverokkal, a lényeg, hogy élvezzük.

 balaton strand top5 balatoni nyaralás balatonyi üdülés
 

Az 5 legjobb elfoglaltság Balatonon
Az 5 legjobb elfoglaltság BalatononAz 5 legjobb elfoglaltság BalatononAz 5 legjobb elfoglaltság Balatonon

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!