Autó ellenőrzés külföldi utazás előtt

Magazin > Hasznos tippek utazóknak

Bár még hűvös az idő, de a legtöbben már tervezik a nagy nyári vakációt valahova külföldre. Ha autóval vágnánk neki egy hosszú útnak, mindenképp fontos, hogy az utazás előtt felkészítsük autónkat az útra. De miért lényeges ez, és mit is nézzünk át az autón indulás előtt?

 Utazóna.hu 2023-02-24

Miért fontos átnézetni egy külföldi autós út előtt az autónkat?

Mielőtt hosszabb útra indulunk autóval, elengedhetetlen, hogy átnézzük a járművet. Hiszen gondoljunk csak bele, milyen kellemetlen, ha pont útközben hibásodik meg valami. Esetleg megbüntetnek meg minket azért, mert nincsenek nálunk a kötelező tartozékok. Ha külföldön hibásodik meg az autó, akkor egyrészt ott, kint kell keresnünk egy szervizt, amihez nem biztos, hogy megvan a megfelelő nyelvtudásunk. Másrészt a kinti szerelés költségei, esetleg az autó hazaszállításának díja bizony borsos lehet, arról nem is beszélve, hogy ezzel tönkre fogjuk tenni a nyaralást az egész család számára.

Persze a baj bármikor megtörténhet, de jobb előre látónak lenni, és kiküszöbölni a legtöbb meghibásodás lehetőséget. Érdemes tehát indulás előtt elvégeztetni egy általános ellenőrzést. De mit is nézessünk meg, hogy az utazás alatt ne történjen gond.

Mit nézessünk meg, mielőtt hosszabb utazásra indulunk?

Érdekes kérdés persze, hogy pontosan mit is kell, vagy kellene átnéznünk a hosszabb külföldi utazások előtt? Nos, először érdemes elmenni a szervizbe egy általános ellenőrzésre, ahol a világítást, a fékek állapotát, a folyadékszinteket, és a futóművek állapotát ellenőrzi nekünk a szerelő. Olyan apróságokat is érdemes elvégezni ilyenkor, mint az ablakmosó folyadék feltöltése, a pót izzók és a láthatósági mellények beszerzése, de ehhez már nem feltétlen kell a szerelő.

Ahhoz viszont igen, hogy az utazásra az autónk a lehető legjobb műszaki állapotban legyen. Amennyiben tavasszal nem végeztettünk általános ellenőrzést, külföldi utazás előtt mindenképp tegyük meg! A gumi állapotát is érdemes megvizsgáltatni, és ha szükséges elvégeztetni a centrírozást. Ami szintén fontos egy hosszú út előtt, a klíma állapotának az ellenőrzése. Ha nem vagyunk elégedettek a klíma teljesítményével, akkor mindenképp vigyük szerelőhöz, aki valószínűleg klímafeltöltést fog javasolni.

Mikor végeztessük el ezeket az ellenőrzéseket?

Az autó átnézését érdemes már tavasszal elvégeztetni, amikor az abroncscsere időszaka van, de ha erre nem volt időnk, és csak a téli gumit cseréltük le nyárira a tavasz folyamán, akkor a külföldi utazás előtt mindenképp keressük fel a szervizt, és végeztessünk el egy általános ellenőrzést. A Gumiszervizem csapata a klímatisztítástól a gumik ellenőrzésén át a futóművek beállításáig mindenben a segítségünkre lehet.

Hogy a szolgáltatásaikat igénybe vehessük, nem kell más tennünk, mint felkeresni a weboldalukat, a gumiszervizem.hu-t, kiválasztani, hogy milyen szolgáltatásra vagy szolgáltatásokra van szükségünk, és az oldalon keresztül már le is foglalhatjuk a legjobban megfelelő időpontokat.

Autó ellenőrzés külföldi utazás előtt

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!