Áprilisi vágyakozások

Magazin > Programajánló

Ücsörgök a teraszon, ordít James Browntól az I feel good, süt a nap és tavasz van. Majdnem elfelejtettem megint, hogy írnom kell egy cikket. Majdnem.

 Szabó Péter 2016-04-14

Persze James Browntól amúgy is tavaszi hangulata lesz az embernek, de szerencsére minden egyéb feltétel is adott. Rügyek, zöldellés mindenfelé, melegen cirógató nap és már hívogat is a természet egy jó kirándulásra. De hová?

Budapesten a hó elején három buli is lesz: párnacsatázhatunk a Hősök terén, indiai ízeket kóstolhatunk, Beethovent hallgathatunk és motoros filmeket nézhetünk, Székesfehérváron meg halazhatunk. Kicsit eklektikus, de kezdetnek nem rossz.

Párnacsata a Hősök terén

Orfűn medvehagymáznak egy hét múlva, Budapesten Oldtimer show lesz, elkezdődnek a Tavaszi fesztiválok Tapolcán, Vácon, Szentendrén és Budapesten, hogy aztán április közepén elkezdődjön az ereszdelahajam. Beer, Burger, Barbecue Fesztivál és Art weekend Budapesten, hogy a Budapest 100 nagykörúti buliját ne is emlegessük, pláne a Tweed Zakós Múltidéző Kerekezést. Mindeközben Celldömölkön tulipánfesztivál lesz, Várgesztesen a kucsmagomba hívei élvezkedhetnek, Kecskeméten a csokié, Gyulán a pálinkáé lesz a főszerep. Fogalmam sincs, merre menjek, asszem pénzfeldobás fog dönteni.

Azonban nem csak itthon érdemes ilyenkor szórakozni, mert ez a hónap a városlátogatások egyik legfelkapottabb időszaka. Nincs még nagyon meleg, de már nem is didereg az ember az utcán járkálva, tehát pont optimális megismerkedni más városokkal Edinboroughtól Isztambulig, Lisszabontól Rigáig se vége, se hossza a szebbnél szebb városoknak, amiket egyszer az életben látni kell. Mindenki vegye elő a bakancslistáját, nézze végig a fapadosok olcsó kínálatait, akcióit és uccu neki. Én mindenesetre rástartolok a melegebb vidékekre és megnézem Lissabont. A hegyre kaptató villamosait tuti nem hagyom ki, ahogy a Ribeira piacot vagy az Oceanariumot sem, és a Calouste Gulbenkian múzeum, no meg az Ajuda palota csodáit is kötelező megtekinteni.

Lissabon, Portugália

Persze igazán akkor lennék április bolondja, ha minderről csak dumálnék és álmodozással tölteném a drága időt belefeledkezve James Brown hangjába. Ti se tegyétek, inkább útra fel!

Áprilisi vágyakozások
Áprilisi vágyakozásokÁprilisi vágyakozásokÁprilisi vágyakozások

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!