„Adria Gyöngye” – Dubrovnik

Magazin > Horvát nyaralás

Olyan úticélt keresel horvátországi nyaralásodhoz, ahol halmozhatod az élvezeteket? Egyik nap ejtőznél a tengerparton, másnap pedig nyakadba vennéd a várost? Akkor Neked Dubrovnikot ajánljuk!

 Utazóna 2016-04-15

Horvátországot nem csak azért kedveljük, mert elvárt, hogy az ember kedvelje szomszédait. Igenis jó okunk rá, hogy gyönyörű tengerpartja, korallzátonyai, kulturális központjai felejthetetlen élményben részesítenek minket. Újra és újra visszavágyunk oda.

Az Adria Gyöngyének nevezett város, Dubrovnik sziklazátonyra épült, melyet körülölel a végtelen, égszínkék tenger. A város partszakaszait mesterségesen kialakított strandok szabdalják, ahol a szolgáltatások mind-mind a turistáknak kedveznek: napernyők, éttermek és bárok gondoskodnak a felhőtlen kikapcsolódásról. Ha valaki egy kis meztelenkedésre és szabadságra vágyna, akkor a Cava nevű strandon megengedett még a nudizás is.

horvátország dubrovnik horvátországi nyaralás horvát nyaralás

Egy városlátogatás keretein belül megismernéd Dubrovnik minden szegletét? Akkor kösd fel a nadrágod, mert a városkában annyi látnivaló van, hogy egy hét talán nem is lesz elég mindent bejárni. Templomok és kolostorok, paloták, építészeti remekműnek számító nyaralók, fürdőhelyek, tornyok, városfal… és még sorolhatnánk a kötelező nevezetességek körét. A város védőszentje Szent Balázs (Sveti Vlaho), akinek szobrával szerte az utcákon összefuthatsz.

Aki szereti a fesztiválokat, annak lehetőségek széles tárháza áll rendelkezésére egész nyáron: a Dubrovnik nyári játékokon, a Szent Balázs fesztiválon (hát itt is visszaköszön a neve), a Karanténon (reméljük azért „sürgős esetben” el lehet hagyni a helyszínt), valamint a filmbolondoknak kedvező Libertas és Dubrovnik Nemzetközi Filmfesztiválon is színes élményekkel gazdagodhatsz.

horvátország dubrovnik horvátországi nyaralás horvát nyaralás

Ha egyénileg szeretnél eljutni a horvát városba, a Terra Reisen -nél biztosan találsz számodra edvező ajánlatot. Az utazásszervező iroda ugyanis több mint 50 éve specialistája az egyéni (autós) utazásoknak, és a szálláshelyek gondos kiválogatásának.

Kalandra fel, ismerd meg Dubrovnikot!

Képek: Pinterest

Forrás: www.tui.hu

„Adria Gyöngye” – Dubrovnik
„Adria Gyöngye” – Dubrovnik„Adria Gyöngye” – Dubrovnik

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!