A világ legszebb panorámájú hotelei

Magazin > TOP úticélok

Mármint szerintem. Természetesen mindenkinek a saját élménye a legszebb, de meglepődnék, ha ezektől nem akadna el a lélegzetük.

 Szabó Péter 2018-06-01

Nem ranglista, csak pár kivételes adottságú hotel felsorolása következik erőseb szubjektív megközelítésben. Az egyik nagy kedvencem Marokkó, már csak azért is, mert kivételes klímával rendelkezik, és káprázatos környezettel. Ezt mindjárt igazolja is a Kasbah du Toubkal boutique hotel, mely a hegyek és a zöldellő völgy találkozásában épült. Az Atlasz hegység valóban kivételes látványt nyújt a hotelből nézve, abszolút bakancslistás szálláshely.

A svájci Pilatus klum hotel panorámája még ezt is képes megfejelni, igaz, ez a hotel tulajdonképpen a hegy tetejére épült. kicsit nehézkes is a megközelítése és ennek megfelelően egy kiadós havazáskor még akár az ellátás is akadozhat, de a látványért bőven megéri. Szintén kihagyhatatlan kategória.

A tanzániai Hatari lodge ezektől eltérően valami egészen más látvánnyal vonz minket. Ez a vadromantika, az élővilág fantasztikus közelsége, mégis háborítatlansága lenyűgöző. Mindezt a lehető legnagyobb luxussal kínálja a hotel és érthetően nehéz „aznap” szállást kapni itt. A várakozásért azonban kárpótol minket az élmény, ami egy életre elkísér.

Annyira megszoktuk már, hogy a tengerparti hotelek zsúfoltak, a tengerpartjuk meg pláne, hogy már rég elfeledtük, milyen is az, amikor az ember egyedül van egy hatalmas partszakaszon, esetleg romantikus kettesben a párjával. Na, ezt az idillt adja vissza az indiai Goa tengerpartjain található Elsewhere tengerparti házikói. Igazából semmi extra nincs itt, mégis épp ez a „semmi”, ami az igazi extra. Leírhatatlan élmény.

Hasonlóan a semmi közepére, de mindenképpen az egyik legelképesztőbb panorámát nyújtó helyre épült a chilei Torres del Paine nemzeti park legfontosabb látványára néző Salto Chico Lodge. Hogy még pontosabbak legyünk a vízesés szélére épült. Minden értelemben észtvesztő. Aki megteheti, ne hagyja ki.

Nektek melyik a kedvenc panorámájú hoteletek?

A világ legszebb panorámájú hotelei
A világ legszebb panorámájú hoteleiA világ legszebb panorámájú hoteleiA világ legszebb panorámájú hoteleiA világ legszebb panorámájú hotelei
A világ legszebb panorámájú hotelei

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!