A világ legjobb hotelei 4. - Nézz szét Ázsiában!

Magazin > TOP úticélok

Ez nagyjából igencsak szubjektív kategória, mert ízlések és pofonok, de azért vannak szabványok, szolgáltatási szintek, amiket igenis lehet mérni. Ebe viszont túl sok hotel férne bele, így mégiscsak erős a szubjektív rész, ezért nem is rangsoroltam, csak ömlesztve zúdítom a nagyérdeműre.

 Utazóna - Szabó Péter 2016-04-15

Számtalan hotelminősítő vindikálja magának a jogot, hogy értékelje a világ legjobb szálláshelyeit, én azonban ezekre fittyet hányva mazsolázok a szerintem és mások által is legjobbnak ítéltekből. Nézzünk most szét Ázsiában, hogy megtaláljuk a legszebb hoteleket.

A korábbi általános részben kiemelt hoteleken túl válogatva mindjárt szemünkbe ötlik egy végtelenül letisztult vonalakkal, színekkel, hagyományos, helyi anyagokkal készült belső terekkel rendelkező hotel, az Indonéziai Ubud városában található Komaneka. Az Ubudi hotelekhez hasonlóan ez is kiváló spa szolgáltatásokkal, nyugalmat árasztó hangulattal hívogat. A természet közeliséget nagyon komolyan veszik errefelé, így zömmel igyekeztek megőrizni a környezetet és néha a fák köré építették a hotelt.

Kár lenne elhagyni Indonéziát anélkül, hogy ellátogatnánk Balira, különösen, ha a Legion hívogat. Mintha a tengerben úsznánk, pedig csak a medencében vagyunk, olyan közel van a part. A romantikus esküvőkre szakosodott hotel a gyönyörű környezet mellé felvonultatja Indonézia legszebb hagyományait és művészeti értékeit.

Ha már esküvő és gyűrű, akkor a legszebb esküvői gyűrű a Kaafu atoll lehetne. A Maldiv szegeteki atoll egyben a Baros hotel, mely igyekszik megfelelni a káprázatos környezetnek. Nagyon nehéz elmagyarázni, milyen érzés lehet, ha az Indiai óceánból kiemelkedő picinyke homokpadra helyezett pihenőhelyünkre vitorlás hajón hozza nekünk a koktélt a pincérünk.

Ennyi hedonizmus elől egy kis aszkétizmusba menekülnénk, mondjuk a Himalájába, de ott sem ússzuk meg az élet élvezetét, hiszen vár ránk az Oberoi lánc egyik káprázatos alkotása, a Wildflower Hall. Vadvirágra ugyan semmiképp nem hasonlít, de hogy eszméletlenül szép helyen van, az biztos és az is, hogy az Oberoi ismét igazolta, hogy nagyon ért a luxus megteremtéséhez még a legváratlanabb helyeken is.

Ennyi gyönyörűség után kár lenne továbbállni Indiából, mert nem csak a hegyekben képes elképeszteni minket: Jodphur maharadzsájának érezhetjük magunkat a Hotel Umaid Bhawanban. Aranyozás mindenfelé, hihetetlenül részlet gazdag díszítés a falakon, oszlopokon, mennyezeten, brokátok, selymek, bársonyok, elképesztő csillárok… tulajdonképpen leírhatatlan gazdagság. Bizonyos részei már-már túlzóak és giccsesek, mégis vitathatatlanul gazdagságról árulkodnak.

Két sarokkal odébb Udaipurban található India egyik leghíresebb hotelje, a Taj Tavi palota. Az egész annyira valószerűtlen, hogy nehéz leírni. A teljes elszigeteltség, megközelíthetetlenség érzetét keltő hófehér márványpalota mintha egy meséből került volna elő. És valóban mesebeli rádzsának érezheti magát itt a vendég.

Ha már a meséknél tartunk, minden gyerek álma, hogy egyszer Tarzanként elefántháton uralja a dzsungelt. Nos, ezt Thaiföldön nem nagy kunszt elérni, de a Four Seasons az Aranyháromszögben található Elefánt-hegyre épített Tented Camp-ja olyan szintre emelte a mesés élményt, hogy sosem felejtjük el. Itt minden az elefántokról szól, még a kád csapja is elefántfej és –ormány formájú és a vacsoránkhoz is sorfalat állnak a tonnányi állatok. A házikónk pedig fák koronájának magasságában van, a létező legteljesebb luxussal felszerelve, káprázatos panorámát kínáló erkéllyel, ahová még egy kerek kádat is felszereltek. Annyira lesik itt a vendég óhaját, hogy még Tarzan is elkényelmesedne.

A világ legjobb hotelei 4. - Nézz szét Ázsiában!
A világ legjobb hotelei 4. - Nézz szét Ázsiában!A világ legjobb hotelei 4. - Nézz szét Ázsiában!A világ legjobb hotelei 4. - Nézz szét Ázsiában!A világ legjobb hotelei 4. - Nézz szét Ázsiában!
A világ legjobb hotelei 4. - Nézz szét Ázsiában!A világ legjobb hotelei 4. - Nézz szét Ázsiában!A világ legjobb hotelei 4. - Nézz szét Ázsiában!

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!