A világ legjobb hotelei 3. - Nyaralj Afrikában!

Magazin > TOP úticélok

Ez nagyjából igencsak szubjektív kategória, mert ízlések és pofonok, de azért vannak szabványok, szolgáltatási szintek, amiket igenis lehet mérni. Ebe viszont túl sok hotel férne bele, így mégiscsak erős a szubjektív rész, ezért nem is rangsoroltam, csak ömlesztve zúdítom a nagyérdeműre.

 Utazóna - Szabó Péter 2016-04-15

Számtalan hotelminősítő vindikálja magának a jogot, hogy értékelje a világ legjobb szálláshelyeit, én azonban ezekre fittyet hányva mazsolázok a szerintem és mások által is legjobbnak ítéltekből. Elinvitállak Titeket Afrikába, egy képzeletbeli körútra, hogy megismerhessétek a terület legszebb hoteleit.

Azonnal egy kedvenc desztinációmmal kezdem, Sharm el Seikh csodás vidékével és az egyik legjobb hotellel, a Royal Savoy-jal. Rajongok azért az élményért, hogy szinte csak ki kell lépjek a szobámból, és máris a világ egyik legszebb korallzátonyának látványát élvezhetem. Persze ez nem lehetne elég, hogy toplistás hotellé lehessen a királyi vendéghely, de a Savoy teljesíti az elvárásokat. A nagy közös medencehálózat mellé az igényesebb vendégek saját medencét is kapnak, lakosztályukhoz külön szervizzel, aminek amúgy az általános színvonala is kiemelkedő. Teszteljétek le, érdemes.

Maradva Afrikában a legdélebbi csücsök felé Cape Town csodás Tábla hegye alá jutunk, ahol a kikötőben áll egy koloniális hangulatú csodás szálloda, a Cape Grace. A panoráma úgy a tenger, mint a város és a Tábla hegy irányába mesés, a szolgáltatások fejedelmiek, a lakosztályok felszereltsége pedig magáért beszél. Amennyiben jachtunkkal érkezünk a parkolóhelyre nem lesz gondunk.

A két véglet között a keleti végeken megleljük Tanzánia egyik legjobb hoteljét, a Baraza Resortot. Zanzibárt szerintem mindenkinek látnia kellene egyszer, mert kevés mesésebb sziget létezik a világon. A Baraza a természeti adottságokra még rátesz egy lapáttal: aranyozott belsőépítészeti elemek, hatalmas terek, fényűző kényelem és kiváló szerviz. Ha lenne annyi pénzem, hogy életem végéig itt lakhassak nehezen rángathatnának el innen.

Na, jó, ez azért túlzás volt, például tökkelütött fafej lennék, ha nem akarnám látni a Zanzibártól párszáz kilométerre lévő Ngorogoro nemzeti parkot és az egyik leglátványosabb hoteljét, az &Beyond-ot.  A nemes fákkal borított szobák teraszairól olyan látvány tárul a vendégek szeme elé, hogy órákig nem tud szabadulni tőle. A konyha a nemzeti park élővilágából is szemezgeti ételkülönlegességeit, a szafarik pedig szinte az szoba ajtajától kezdődnek.

A Seychelles-szigetek egyesek szerint mag a Paradicsom, amit némileg túlzónak vélek, de vitathatatlanul gyönyörű szigetcsoport. A Four Seasons szokásos igényességével olyan belsőépítészeti színvonalat hozott el a szigetre, mellyel szintekkel emelte a Seychelles amúgy is kiemelkedő értékét.

Marokkó a szívem egyik csücske, imádom az illatait, színpompás és gazdag formavilágát, kultúráját, természeti szépségeit és különösen Marrakech-t, azon belül is a Jemma el Fna-t. A csodálatos főtértől nem messze találhatóak a város kiváló hotelei, köztük az egyik legszebb a Les Jardins de la Medina. Az egész egy kis riad, nem túl nagy terek, de tökéletes arányok, kifogástalan ízléssel kialakított termek, szobák teszik élménnyé az itt tartózkodást. Ezen felül minőségi konyha, tökéletes szerviz. És a Jemma el Fna is alig 15 percre van innen.

A világ legjobb hotelei 3. - Nyaralj Afrikában!
A világ legjobb hotelei 3. - Nyaralj Afrikában!A világ legjobb hotelei 3. - Nyaralj Afrikában!A világ legjobb hotelei 3. - Nyaralj Afrikában!A világ legjobb hotelei 3. - Nyaralj Afrikában!
A világ legjobb hotelei 3. - Nyaralj Afrikában!A világ legjobb hotelei 3. - Nyaralj Afrikában!

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!