A legjobb városok listája

Magazin > TOP úticélok

Na, ilyen nincs. Minden magára adó turisztikai szervezet, portál készít évente egy listát, ami természetesen sosem egyezik. De trendek vannak.

 Szabó Péter 2016-05-04

Például kiderül, hogy még mindig Európa az egyik fő úti cél és ezért az európai városok szinte minden toplistában kiemelt helyen szerepelnek. Ezen túlmenően érzékelhető az ázsiai lobbi erősödése, így ma már egyre több dél-kelet ázsiai ország városa is toplistás lett a szokásos japán, indiai és kínai városok mellett. Az USA továbbra is belterjes, de mivel a világ leggazdagabb turistái az amerikaiak, így nem is nagyon van szükségük más országok látogatóira ahhoz, hogy sikeres turisztikai célpontok maradjanak kedvenc városaik.

Nagyjából összesítve a lényegesebb szervezetek, portálok toplistáit az állapítható meg, hogy egészen jól állunk az egyetlen Budapestünkkel, amivel világszinten is mérhetők vagyunk, de európai léptékben szinte kötelezően benne vagyunk a top 10-ben, sőt, néha a top ötben is. A klasszikusok, mint Róma, Párizs, London, Barcelona, Berlin, Amsterdam egyre ritkábban szerepelnek a kiemeltek között, helyettük Kotor, Dublin, Rotterdam, Firenze, Prága, Krakkó és természetesen Budapest a favorit. Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy ezek a klasszikusok ne lennének továbbra is vonzó célpontok, sőt, viszont a toplistákat állítók baromira unják, hogy ezeket kellene felsorolni, így új témákat is keresnek, okkal. Ugyanis a méretben és ennek megfelelően a kínálatban is legnagyobb városok mellett számtalan csodálatos kis ékszerdoboz található a világon, amit oltári hiba lenne nem felírni a bakancslistánkra. Ilyen például mindjárt Brüzs(Bruges), amit minden városlátogató ínyenc szerint is kötelező megtekinteni.

Brüzs

Liberec nem csak a sörkedvelők szerint érdemes a figyelemre,

Liberec

ahogy Bilbao hangulatát sem kell sokáig ecsetelni,

Bilbao

vagy Brémáról sem csak a muzsikusok jutnak az ember eszébe,

Bréma

Valparaiso színorgiáját is látni kell egyszer,

Valparaiso

Nashville hangjait is botorság lenne kihagyni,

Nashville

és Fez illatai nélkül is üres lenne az élet.

Fez

Szóval olyan nincs, hogy a világ legjobb városa, és ezen a tényen még az sem változtat, hogy a legnagyobb utazási portál látogatóinak szavazásán 2016-ban London lett a legjobb Isztambul és Marrakesh előtt, Budapest a 25-ös lista legvégén található. Csak olyan létezik, hogy Neked, kedves olvasó melyik a legjobb. A többi csak ócska befolyásolás. Én például senkit sem szeretnék befolyásolni azért, mert nekem a Jemma el Fna a kedvenc piacom és ezért(is) Marrakesh az egyik kedvenc városom. Írjátok meg, nektek melyik a Világ legjobb városa.

Képek: Googel Képkereső

A legjobb városok listája
A legjobb városok listájaA legjobb városok listájaA legjobb városok listájaA legjobb városok listája
A legjobb városok listájaA legjobb városok listájaA legjobb városok listája

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!