A legjobb strandok a Balatonon

Magazin > Hazai tájak, wellness

Persze ez a műfaj is szubjektív, de azért vannak mérhető értékek és ebben az alábbi strandok a legjobbak. Ettől még mindenkinek a saját kedvence a legjobb.

 Utazóna - Szabó Péter 2016-04-15

A Balatoni Szövetség évente ellenőrzi és választja ki a szezon legjobb fürdőhelyeit. Olyan szempontok alapján rangsorolnak, mint a vizesblokkok felszereltsége, tisztasága, a mozgáskorlátozott parkolóhelyek száma, WC-k, zuhanyzók, a kisgyermekes családok számára kínált szolgáltatások színvonala, a strand lídós partszakasza, a játszóterek, a pelenkázó, családi öltöző, a vízfelület tisztasága, a meder állapota, a hínárosodás karbantartása, a bejárók állapota, a napozórészek, az árnyékos felületek aránya, a szemetesek mennyisége, a szelektív hulladékgyűjtés, a járdák állapota, a strand tisztasága, a sportpályák állapota, a vízi sportolási lehetőségek, külső és belső kabinok, hideg és melegvizes zuhanyzók állapota és száma, a vendéglátóegységek kínálata, összképe, az értékmegőrző megléte, mérete, a WIFI színvonala, a kerékpártárolók, a parkolók állapota. Elég alapos vizsgálat után mindössze hét település nyolc strandja kapta meg a legjobbaknak járó három csillagot: Balatonfüreden az Esterházy és a Kisfaludy fürdőhelyek, a balatongyöröki, a balatonlellei, a csopaki, a szigligeti, a gyenesdiási és a vonyarcvashegyi.

balaton balatoni nyaralás héviz strand

A szubjektivitást jól mutatja, hogy bár az ítészek nem állítottak fel rangsort, a Kisalföld lapjának olvasói hatalmas többséggel a csopakira adták voksukat és a hatalmas patinával rendelkező füredi Kisfaludy strand jelentősen lemaradva csak harmadik lett, mivel a vonyarcvashegyi Lidó könnyedén elhappolta előle a második helyet.

balaton balatoni nyaralás héviz strand

Persze mindenki mondhat, amit akar, nekem kölyökkori emlékeim miatt a balatonlellei és tinikorom miatt a füredi strandok lesznek a legjobbak és a csillagot sem kapott révfülöpi és ábrahámhegyi strandokat is imádni fogom függetlenül attól, mit állapítanak meg a szakemberek.

balaton balatoni nyaralás héviz strand

Nektek melyik strand a kedvencetek?

A legjobb strandok a Balatonon
A legjobb strandok a BalatononA legjobb strandok a BalatononA legjobb strandok a Balatonon

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!