A legjobb hotelek 5.: Ausztrália, Új-Zéland, Óceán

Magazin > TOP úticélok

Ez nagyjából igencsak szubjektív kategória, mert ízlések és pofonok, de azért vannak szabványok, szolgáltatási szintek, amiket igenis lehet mérni. Ebbe viszont túl sok hotel férne bele, így mégiscsak erős a szubjektív rész, ezért nem is rangsoroltam, csak ömlesztve zúdítom a nagyérdeműre.

 Utazóna - Szabó Péter 2016-04-15

Számtalan hotelminősítő vindikálja magának a jogot, hogy értékelje a világ legjobb szálláshelyeit, én azonban ezekre fittyet hányva mazsolázok a szerintem és mások által is legjobbnak ítéltekből. Arra kérem Önöket, szálljanak vitába velem és küldjenek ellenvéleményeket, hátha meggyőznek róla, hogy kihagytam a legjobbak listájából pár hotelt.

Új-Zéland

Bár első körbe minden valamire való ember valami lélegzetelállítóan meseszép óceániai szigetet mutatna, nekem mégis Új-Zéland a kedvencem és amint meglátják a Millbrook Resort környezetét, megértik miért. Pocsék golfozó vagyok, de itt végképp össze-vissza csapkodnám a levegőt, mert ki a fenét érdekel az a nyüves labda, amikor hol vagyok. Észbontó látványosság. Mind emellé kifogástalan személyzet, kiváló konyha és csodás lakosztályok társulnak. Osztályon felüli választás.

Arrowtown, Új-Zéland

Sosem fogom megérteni azokat, akik elájulnak 30 km hosszan tök ugyanolyan homokos tengerparttól. Erről mindig eszembe jut a haverom, aki első Argentin utam alkalmával, mikoris épp a Pampákon vágtunk volna át a fővárosból a tengerpartra – potom 550 km – az emeletes busz ablakán behúzta a függönyt. Ordítottam vele, ahogy a torkomon kifért, hogy mit képzel, én látni akarom a csodás tájat! Úgy nézett rám, mint megértő atya hülye gyermekére és elhúzta a függönyt. Az első tíz kilométert még élvezettel néztem: fű, marha, fű, marha, hopp, pár fa, fű, marha, fű, marha… mindez olyan tök lapos terepen, hogy simán rá lehetett volna tenni rá egy vízmértéket. A 15. km-nél én húztam be a függönyt és békésen szunyókáltam a tengerpartig. Nos, így vagyok én a meseszerűnek kikiáltott Ausztrál beachekkel. Dögunalom! Ezért helyette inkább jöjjön Fijiről a Tokoriki. Azért ez már mindjárt más! Apró kis szigetecskék díszítik a panorámát, minden emberi léptékű, változatos, izgalmas, érdekes és természetesen a szolgáltatások színvonala is kiváló.

Tokoriki, Fiji

De hogy ne legyek igazságtalan Ausztráliával, íme rögvest egy kiváló ellenpélda: Sydneytől alig 60 km-re található a Wolgan valley, ahová hotelt épített a One&Only lánc. Jól tették. A luxus bungallók csodás völgyben találhatók, égbe szökő sziklák között, ahol kengurukkal ébredve nézhetjük a ködfoltos hajnalt, csak mi a teraszon ücsörögve, vagy reggeli fürdőzéskor. Nem magyaráznám túl a mámort, inkább nézzék.

Szerencsére Ausztrália rendelkezik szemkápráztató szépségű tengerpartokkal is, mindjárt itt van a Nagy-korallzátonyhoz közeli Hamilton szigeten található Qualia Hotel. Nem hinném, hogy különösebben sok magyarázatot igényelne a látvány, talán csak annyit még, hogy nem olyan pocsék dolog, ha az embert a hotel saját hajója, vagy helikoptere viszi a korallzátonyra egy kis búvárkodásra.

Qualia Hotel

Na, jó, nem húzom tovább, menjünk Bora Borára, ha már annyira akarják.  A temérdek top hotel közül legyen, mondjuk a St. Regis. Nézegessék a képgalériáját és közben mondogassák velem együtt, jó hangosan, hogy a feketeseggű vén öreganyját annak, aki tőlünk ilyen messzire teremtette ezt a földi paradicsomot. Azért tényleg vérlázító pimaszság, hogy húszezer kilométert kell utazni ezért az élményért. Viszont hölgyeknek és a korukra adó férfiaknak öröm, hogy amennyiben keletre utazva jutnak el a szigetre, akkor keletre tovább haladva mire hazaérnek garantáltan fiatalabbak lesznek, legalábbis egy nappal mindenképpen.

St. Regis, Bora Bora

Annyira felhúztam magam, hogy inkább dzsungelba viszem önöket, bár sokat nem kell utazni a tengerparttól, hiszen Queensland északi részén, Douglas kikötőjétől alig 15 percre már meg is leljük a Silky Oaks Lodge-ot. Itt aztán minden öko, jókat hajókázhatunk a dzsungel fái által körülölelt folyón, hogy aztán megfáradt testünket profi masszőrök tegyék helyre és végül pezsgőt iszogatva merengjünk a dzsungel hangjait hallgatva a teraszunkon lévő medencében ázva. Ugye, hogy nem is olyan rossz buli ez. És ebben az a pláne, hogy mindezt három emeletnyi magas fatákolmányon álló apartmanban tehetjük, a lombkorona magasságában!

Silky Oaks Lodge

Maradjunk még Ausztráliában, mégiscsak egy kontinensnyi ország, van bőven látnivalója. Például ott van mindjárt Sydney operaháza, amire szinte közvetlen rálátást biztosít a Hyatt lánc hotelje. A Park hotelből élvezhetjük a nyüzsgő kikötői bejáratot és a mindig élénk várost, amint éppen átrohan a kikötői hídon. A legfontosabb városrészek a közelben, de kit érdekel, ha a város egyik legjobb éttermében vacsorázhatunk az egyik legpompásabb panorámát élvezve?

Hyatt Park Hotel, Sydney

Na jó, hagyom magam, nesztek: Surfer Paradise, Soul Appartmans. Ötven emeletnyi agyalágyult luxus, 40 kilométernyi semmibe vesző homokpad és hullámok minden felé. Minden a méretekről szól: hatalmas belső terek, üveg mindenhol, látvány ezerfelé, és tenger a horizontig.

Surfer Paradise

Hűtsük le magunkat Új-Zélandon egy csodás apartmanházban Queenstown csodás környezetében, a Pounamuban. A város felháborítóan szép vidéken terül el és a Pounamu erre nagyon helyesen rájátszik. Nem kínál túl sokat, de azt magas színvonalon és a város egyik legjobb helyét elfoglalva teszi. Márpedig valljuk be, sokszor nem is kell sokkal több ahhoz, hogy egy projekt sikeres legyen.

 

 

 

A legjobb hotelek 5.: Ausztrália, Új-Zéland, Óceán
A legjobb hotelek 5.: Ausztrália, Új-Zéland, ÓceánA legjobb hotelek 5.: Ausztrália, Új-Zéland, ÓceánA legjobb hotelek 5.: Ausztrália, Új-Zéland, ÓceánA legjobb hotelek 5.: Ausztrália, Új-Zéland, Óceán
A legjobb hotelek 5.: Ausztrália, Új-Zéland, ÓceánA legjobb hotelek 5.: Ausztrália, Új-Zéland, ÓceánA legjobb hotelek 5.: Ausztrália, Új-Zéland, ÓceánA legjobb hotelek 5.: Ausztrália, Új-Zéland, Óceán
A legjobb hotelek 5.: Ausztrália, Új-Zéland, ÓceánA legjobb hotelek 5.: Ausztrália, Új-Zéland, ÓceánA legjobb hotelek 5.: Ausztrália, Új-Zéland, ÓceánA legjobb hotelek 5.: Ausztrália, Új-Zéland, Óceán
A legjobb hotelek 5.: Ausztrália, Új-Zéland, ÓceánA legjobb hotelek 5.: Ausztrália, Új-Zéland, ÓceánA legjobb hotelek 5.: Ausztrália, Új-Zéland, ÓceánA legjobb hotelek 5.: Ausztrália, Új-Zéland, Óceán
A legjobb hotelek 5.: Ausztrália, Új-Zéland, ÓceánA legjobb hotelek 5.: Ausztrália, Új-Zéland, ÓceánA legjobb hotelek 5.: Ausztrália, Új-Zéland, Óceán

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!