Újraindítja Magyarország és Erdély közötti járatai

Magazin > Turisztikai hírek

Június 26-tól ismét útra kelnek a FlixBus Magyarország és Erdély között közlekedő járatai. Budapestről Románia nyugati országrészének több mint 15 településére lehet újra zöld távolsági busszal utazni.

 Utazóna 2020-06-26

Eleinte heti ötször jár majd többek közt Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Csíkszereda, Székelyudvarhely és a magyar főváros között közvetlen éjszakai busz, emellett Temesvárra és Aradra is van lehetőség átszállás nélkül eljutni Budapestről. A FlixBus az utasigényekkel párhuzamosan szeretné tovább bővíteni a régióban elérhető összeköttetések számát a következő hetekben.

„A tavalyi évben Budapest a legnépszerűbb európai célállomások között volt a Románia területéről induló utasaink körében, így fontosnak tartottuk, hogy a hálózatunk újraindítása után a lehető leghamarabb utazási lehetőséget biztosítsunk ezen a viszonylaton.” – mondta el Arany László, regionális ügyvezető igazgató.

 Kiterjedt higiéniai intézkedések a biztonságos utazásért

 A FlixBus Európa-szerte új, átfogó higiéniai és biztonsági intézkedéseket vezetett be, melyeket szakértőkkel és a hatóságokkal együttműködésben alakított a jelenlegi helyzethez. Ezek vannak érvényben a Magyarország és Románia között közlekedő járatokon is.

 A távolsági buszok alapos fertőtlenítése mellett az utasoknak is biztosítanak kézfertőtlenítőt a fedélzeten. A megállókban várakozókat arra kéri a vállalat, hogy tartsák az általánosan elvárt, legalább másfél méteres távolságot egymástól. A szájat és orrot takaró maszk viselése a felszállástól kezdve az utazás teljes időtartamán keresztül egészen a leszállásig kötelező. A szabályokat a buszvezetők ismertetik felszálláskor, illetve a vállalat weboldalán is megtalálhatók.

Újraindítja Magyarország és Erdély közötti járatai

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!