TOP 10 legnépszerűbb látnivaló

Magazin >

Természetesen szubjektív lista, de nekünk legalább kedves.

 Utazona - Szabó Péter 2018-12-12

Az egyik legnépszerűbb turisztikai oldal megszavaztatta olvasóit és végül is ilyen sok ember nem tévedhet. Az első helyre befutott a kambodzsai Angkor Wat romvárosa. Sok vitázni való nincs rajta, valóban lenyűgöző a látvány. Kicsit ma már sokan látogatják, de még ebben a tömegben is megéri az élmény, illetve legalább képet alkothatunk arról, milyen lehetett fénykorában, amikor még a turistaáradatnál is nagyobb tömeg élt itt.

 

Másodiknak Sevilla érkezett és ezen sincs túl sok csodálni való. Illetve, dehogy, nagyon is csodálatos. Sevilla palota, Plaza Espana, Macarena bazilika, Andalúz parlament, Hercules oszlopai, Királyi palota, Giralda, Aranytorony… Mire a végére érsz rájössz, hogy elment egy hét és végig rohantál. Bakancslistás.

 

A harmadik egy valamikori gyöngyhalász városka lett, vagyis Abu dhabi. Jó, mára a világ egyik leggazdagabb olajgazdagságának eredményeként döbbenetes pénzszórásnak lehetünk szemtanúi. csak példaként a gigantikus méretű Nagy mecsetben potom 30 ezer ember fér el. Mindenhol arany, márvány, zöld parkok és tavak a sivatag kellős közepén… agyatlan pénzszórás a köbön. Kötelező látvány, mert részint gyönyörű, részint nagyon tanulságos.

 

A negyedik a Szent Péter bazilika a Vatikánban, az ötödik Córdoba a mór katedrálissal, hatodik a taj Mahal, hetedik a Milánói dóm, nyolcadik az Alcatraz, bár nekem San Francisco önmagában többet ér, amit az is jól mutat, hogy a kilencedik szintén friszkó látványossága, a Golden Gate. Azonban a tízedik miatt érdemes volt ezt a listát végignézni, mivel az Budapest.

 

Nektek mi a legkedvesebb látnivalótók?

TOP 10 legnépszerűbb látnivaló
TOP 10 legnépszerűbb látnivalóTOP 10 legnépszerűbb látnivalóTOP 10 legnépszerűbb látnivaló

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!