TOP 10 európai bevásárlóközpontok

Magazin > TOP úticélok

Ajándékvásárlás közepette sem mellékes szempont, milyen a szépsége annak a helynek, ahol vagyunk. Már csak azért is, mert inspirál.

 Utazona - Szabó Péter 2018-12-20

Az első mi más is lehetne, mint a párizsi Lafayette áruház. Klasszikus, megunhatatlan, patinás, lenyűgöző és természetesen bitang drága. Bakancslistás minden shoppingolónak.

 

A második helyen is egy hatalmas klasszikus található, a milánói Galleria Vittorio Emanuele II. Fenséges, csodálatos, és minden előbbi elmondható róla, mint a párizsi Lafayette-ről. Szintén bakancslistás.

 

A harmadik londoni Harodsról ugyanaz elmondható, mint a korábbi két klasszikusról. Valóban megunhatatlanok, de van bennem egy cseppnyi szomorúság, hogy a top 3-ba nem jutott be egy modern épület sem.

 

Mint amilyen például a negyedik helyet megszerző berlini Departmentstore Quartier, bár az ötödik helyre ismét egy klasszikust soroltak, a brüsszeli Royal Galleries-t(nekem a Passage du Nord jobban tetszik), míg a hatodikon ismét egy frissebb kreáció, a barcelonai Las Arenas futott be, hetedik a szintén újabbak közé sorolható isztanbuli Kanyon, nyolcadik a bécsi Gasometer, kilencedik az antwerpeni Staadtfeestzaal, tízedik pedig az amszterdami Magna Plaza.

 

Nektek melyik a kedvenc plázátok?

TOP 10 európai bevásárlóközpontok
TOP 10 európai bevásárlóközpontokTOP 10 európai bevásárlóközpontok

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!