Te is szereted a strandot?

Magazin > Programajánló

Hivatalosan már el is kezdődött a strandszezon. Országszerte megnyitottak a legnagyobb, legismertebb fürdők szabadtéri élményforrásai, csak az időjárás nem nagyon akar tudomást szerezni róla.

 Szucsák Éva 2019-05-15

Budapesten május beköszöntével a Palatinus, a Dagály és a Paskál fürdő strandterületei már fölvették a „strandruhájukat”, s várhatóan május 18-tól pedig a 2018 októberében átadott Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő strandterületeit is birtokba vehetik a nap és a víz szerelmesei.  Az időjósok erről a rendkívüli eseményről értesítették az időjárást is!  Ami a hagyományokat illeti- s talán erről a nyár is tudomást szerez – a Római június 2-án, a Pünkösdfürdői strand pedig az iskola végeztével – június 15-én tárja ki kapuit.

Az általános iskolásoknak érdemes még a szünidő kezdetéig a jó bizonyítványért mindent megtenni, mert a kitűnő bizonyítványt szerző nebulóknak a fürdők idén is ingyenes strandbelépővel kedveskednek, melyet a tanévzáró ünnepségen kapnak meg a gyerekek.

Június második felében nyílik meg a Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő strandterülete is, ahol a felújított hullámmedence mellett helyet kap egy gyerek- és egy élménymedence is. A fürdő területén belül egy 100 állású parkolót is  kialakítanak.

A belépők árai minimális mértékben, 0-200 Ft között növekednek, de továbbra is lesz gyermek-, diák- és nyugdíjas jegy, illetve komoly kedvezményeket nyújtó családi belépők vásárlására is nyílik lehetőség. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. törekszik, hogy minél szélesebb vásárló rétegnek tudjon biztonságos, kulturált strandolási lehetőséget biztosítani. (Az árak megtalálhatóak a www.budapestgyogyfurdoi.hu weboldal Fürdők menüpontjában.)

Az összes budapesti strand ún. készpénzmentes fizetéssel működik, így a fürdő területén vásárolt termékekre (étel, ital, strandcikkek, stb.) készpénz helyett kizárólag a pénztárakban feltöltött kártyát, bankkártyát és elfogadóhelytől függően SZÉP-kártyát fogadnak el. Ez a rendszer kényelmes és biztonságos, hiszen így a fürdőzés során nem kell a készpénzzel bajlódnunk vagy azon aggódni, hogy pénztárcánk biztonságban legyen. A kártyát távozáskor nem kell leadni, hiszen az egyenleg az utolsó használattól számított 5 éven keresztül folyamatosan felhasználható, vagy visszaváltható, bármely a BGYH Zrt. által üzemeltetett fürdőben és strandon. A használati feltételekről a fürdők honlapján érdemes előzetesen tájékozódni.

A nyár folyamán számos családi, sport és gyerekprogram teszi még színesebbé a strandok életét, hiszen számos hétvégén, mind a hat strandon szórakoztató programok, sportolási lehetőségek is várják az érdeklődőket. Lehet, hogy még Bambi is kapható!

Két fürdő is idén ünnepli 100. születésnapját. Június 15-én a Pala100 Fesztivál keretében fellép a Margaret Island együttes, valamint brazil tánc, capoiera és extrém sportbemutatók színesítik a programot. A szervezők természetesen nem feledkeztek meg a gyerekről sem, akiket izgalmas, szórakoztató játékok és programok várnak egész nap. Július  26-án, a Strandok Éjszakája alkalmából  pedig a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőben Retro Fesztivál várja az esti programok kedvelőit.

(Szucsák)

Te is szereted a strandot?
Te is szereted a strandot?Te is szereted a strandot?Te is szereted a strandot?Te is szereted a strandot?

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!