Mexikó utazás az álom nyaralásért

Magazin > Hasznos tippek utazóknak

Mexikó utazás tekintetében egy rendkívül izgalmas választás. Egy mexikói nyaralás változatos, más élményt kapsz a tengerparton és attól 50 kilométerre, legyen szó szórakozásról vagy éttermekről.

 Utazóna.hu 2022-09-07

Magyarországról egy Mexikó utazás talán drágának tűnhet elsőre, a repjegy valóban megterhelő tétel, azon egy szálloda már viszonylag baráti áron foglalható. Arról nem is beszélve, hogy egy Mexikó utazás alkalmával kiderül majd számunkra is, hogy a mexikóiak a legbarátságosabb emberek, akikkel valaha is találkozhatunk. Szívesen megosztják gazdag történelmüket és az ízletes ételek bőségét minden érdeklődővel, igazán melegszívű kultúra.

Az utazók számára Mexikó sokkal több, mint a csendes-óceáni üdülővárosok, a Yucatán-félsziget, a karibi térség vagy a sokat emlegetett Cancun nyaralás egyaránt vonzó alternatívát képeznek.

Ha autentikus élményre vágyunk, inkább hagyjuk ki Cancunt, és irány délre a Costa Maya partja, ahol a Laguna Bacalaron kajakozással tölthetjük napjainkat, és pihenhetünk a Karib-tenger zóna mentén található, pénztárcabarát városok egyikében.

Ha beljebb tartózkodunk, ne hagyjuk ki a lehetőséget, hogy felfedezzük Guanajuato és San Miguel de Allende gyarmati városait, vagy Santiago de Querétarót, amely csak néhány órára van Mexikóvárostól északnyugatra.

Természetesen nem szabad kihagyni a fővárosi nyüzsgést sem. Merüljünk el bátran a helyi kultúrában, látogasson el Frida Kahlo egykori otthonába, éljük át a mexikói öltözködés legjobb pillanatait vagy lépjünk vissza az időben Teotihuacan lenyűgöző ősi mezoamerikai helyszínén. Mexikóvárosban garantáltan nem fogunk kifogyni a programokból.

Végül, egy nyugodt tartózkodással is zárhatjuk a mexikói nyaralást a Csendes-óceán mentén, ahol jól érzzük majd magunkat a kitaposott ösvényeken. Amennyiben érdekel minket a gyarmati építészet, élénk színek és rengeteg történelem Mexikó-szerte sok helyet találunk, ahol a körbevesz minket ez a légkör.

Ha már Mexikóról van szó nem mehetünk el a pompás tengerpartok mellett sem. A királykék árnyalataitól és a mennydörgő csendes-óceáni sziklás partvonaltól kezdve a Karib-tenger élénk türkiz ökoszisztémájáig Mexikó különleges úti cél azok számára, akik szeretik és tisztelik a tengert.

Ha a Mexikóba való utazáson gondolkodunk, vágyunk a történelemre, a jó ételekre, kedves helyiekre és élvezetes tengerpartra, akkor mindenféleképpen érdemes ellátogatni az országba.

Mexikó utazás az álom nyaralásért

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!