Kóstolj bele a történelembe, látogass el most!

Magazin > Tengerparti lazulás

A Heritage Malta (Máltai Múzeum Igazgatóság) és a VisitMalta (Máltai Idegenforgalmi Hivatal) összefogott, hogy együtt megismertessék a világgal az ízlelőbimbókon keresztül a szigetek egyedi és gazdag történelmét!

 Utazóna 2020-06-22

A máltai szigetek történelmi emlékekben gazdag kínálatát - a neolítikus templomoktól kezdve a fallal körülvett városokig és a legutóbbi brit korszakig - élő múzeumként szokták emlegetni, amely a közép földközi-tengeri területet egykor uraló és itt századokon át meghonosodott számos kultúra örökségét tükrözi. Máltán a történelem mindenütt látható, érezhető és megérinthető, a szigeteket felfedezni olyan, mint egy időutazás.

Hogy ez az élmény még teljesebb legyen, a Heritage Malta a Máltai Idegenforgalmi Hivatal támogatásával most hozzátette az illatok és az ízek felfedezését ehhez a varázslatos utazáshoz.

Heritage Malta archívumában felfedezett gasztronómiai leírások ihlették a projektet, melynek során emberi törénetek keltek életre. Eredeti recepteket valós történetek alapján alkották újra. Az archívum egy információs kincstár, feltárása során nyilvánvalóvá vált, hogy a történelem más módon is megismerhető .

A nevezetes helyszíneken forgatott rövidfilm sorozatban Liam Gauci, a “Taste History”, (“Kóstolj bele a történelembe”) című projekt igazgatója meséli el a történeteket, miközben a leírások alapján újraalkotják az ételeket úgy, hogy azokat a közönség otthon is kipróbálhassa és így belekóstoljanak a felfedezésre váró ország történetébe.

Az első, 4 epizódból álló évad 2020. június 26-tól kezdődően péntekenként, a www.Facebook.com/TasteHistoryMalta és a www.facebook.com/VisitMalta csatornán jelenik meg. Nézze meg videóinkat, és látogasson el Máltára, VisitMalta Now!

A sorozat előzetese itt érhető el:

Kóstolj bele a történelembe, látogass el most!
Kóstolj bele a történelembe, látogass el most!

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!