Kirándulás Nepálban 319.990 helyett 279.990!

Prémium kiscsoportos utazás, maximum 17 fő! Előfoglalás

 Nepál > Nepál > Kathmandu

 Reggeli  /   Repülő  /   Szálloda

 Budavár Tours 2019-01-14

Fantasztikus kalandozást kínálunk Ázsia egyik leghangulatosabb országában. A kulturális sokszínűségéről is híres Nepálban gyönyörű hindu templom együtteseket, rituális halottégetést vagy hatalmas buddhista sztúpákat keresünk föl. Ellátogatunk Pokharába, hogy onnan tekintsük a Himalája vonulataira és egy könnyebb gyalogtúra keretein belül átélhetjük azt a csodás érzést, amit az Annapurna-régió kínál számunka. Garantáltan emlékezetes pillanat lesz a 8000 méternél is magasabb hegyek közt átélt a naplemente csodás pillanatát…

 

Programleírás:

1. nap: Budapest

Menetrendszerinti járattal indulunk Kathmandu irányába. Várhatóan másnap a korai órákban érkezünk Nepál fővárosába.

2. nap: Kathmandu

A repülőjáratunk függvényében érkezünk Kathmanduba. Itt mát vár bennünket a nepáli csoportvezetőnk. A repülőút fáradalmait igyekszünk kipihenni a nap további részében. A délutáni órákban átbeszéljük a következő napok eseményeit, illetve teszünk egy kisebb sétát a városban. Este egy hangulatos étteremben kortyolgathatjuk a Nepal Ice nevezetű finom sört és tradicionális ételeket kóstolhatunk.

3. nap: Kathmandu

Nepál kultúrális szíveként is tekintünk a Kathmandu-völgyre. A völgy történelmére hatással voltak a különböző vallási irányzatok, mint például a hinduizmus és a tibeti buddhizmus. Manapság a nyugati hatások is érződnek a terület városaiban. A jelenlegi főváros mellett Patan és Bhaktapur színesíti a völgy kulturális életét. Délelőtt kisebb történelmi sétára indulunk Kathmanduban, meglátogatjuk a Durbar teret, amit az egyedi építészeti stílusban épített hindu templomok jellemeznek leginkább. Megnézzük az élő Isten, Kumari házát is. A Majom Templom (Swayambunath), illetve a buddhisták legnagyobb nepáli szentélye, a Boudhanath sztúpa sem maradhat ki a látnivalóink sorából. Este a Thamel negyedben fogyaszthatjuk el a vacsoránkat.

4. nap: Kathmandu, Pokhara

Reggeli után útnak indulunk, hogy a Seti Khola folyó völgyében haladjunk egészen Pokharáig. Csodás tájakon vezet szinte végig az utunk. Az ebédünket a folyó partján épült kis fogadóba fogjuk elfogyasztani, illetve számtalan helyen megállunk kisebb fotószünetekre. A híd felett átívelő függőhidak egyikét is kipróbáljuk. A késő délutáni órákban érkezünk a szállásunkra, ahonnan szép idő esetében csodás naplementét élhetünk át, miközben a Himalája vonulatait figyeljük. Vacsoránkat egy hangulatos étteremben fogyaszthatjuk el.

5. nap: Pokhra (Phewa-tó, Világbéke sztyúpa)

A mai nap kisebb túrát teszünk a Phewa-tó fölé magasodó Világbéke sztúpához. Utunk nagy része erdős részen kanyarog egészen a hegytetőig, ahonnan pompás kilátás nyílik az Annapurna-régióra. A sztúpánál hosszabb pihenőt tartunk. Visszafelé egy másik úton ereszkedünk le, hogy a Phewa-tavon csónakázzunk vissza Pokhara kisvárosába, ám mielőtt visszaérnénk, a tó közepén lévő kis szigeten kiszállunk, hogy megtekintsük a szigetre épített hindu szentélyt. A délután további részét szabad program keretében töltjük, majd este ismét közösen vacsorázunk.

6-9. nap: Pokhara, Nayapul (1010 méter), Ghorepani to the Poon Hill (3210 méter)

A reggelink elfogyasztása után elindulunk a túránk egyik csúcspontja felé. Ki ne álmodott volna arról gyermekkorában, hogy egyszer a Himalája hegyei közt fog túrázni és közben könnyes pillantásokat tehet a 8000 méter fölé tornyosuló csúcsokra? Túránk egy átlagos, sportos erőnléttel bárki számára teljesíthető. Az Annapurna régió különlegessége, hogy helyi családok által lakott területeken, haladhatunk a hegyoldalban, így betekintést nyerhetünk a helyiek életébe. „Ha szeretnél a helyiekkel igazán kapcsolatba kerülni, miközben a Himalája hegyei vesznek körbe, itt a helyed! Azonban nem feledkezhetünk meg arról, hogy Nepál a világ legszegényebb országai közé tartozik, így ha van rá módod, hozz színes ceruzákat, füzeteket a gyerekeknek, akik csillogó szemekkel és nagy mosollyal fogják ezt a gesztust értékelni” – Szenczi Zsolt a túravezetőd.

Gyalogtúránk fénypontja Poon Hill csúcsán állva nézni a 8000 méteres hegyeket és a napfelkelte pillanatában gyönyörködni. A gyalogtúra során vendégházakban alszunk, a körülmények eltérnek a szállodai körülményektől, de a tisztaságra és a helyiek kedvességére sehol sem lehet panaszunk!

10. nap: Pokhara, Seti-folyó, Chitwan Nemzeti Park

Az egyik legizgalmasabb napunkra ébredünk. A reggeli után összepakolunk és elindulunk a Chitwan Nemzeti Parkba, de mielőtt még megérkeznénk, egy raftingoláson veszünk rész a Seti-folyón. 6-7 fő ül bele a gumicsónakba és összesen 5-6 óra evezés vár ránk, melyet egy hangulatos ebéddel a folyó parton megszakítunk. A ruháról és a biztonságos felszerelésről helyi partnereink gondoskodnak. A felejthetetlen élmény után, a késő délutáni órákban érkezünk meg a szállásunkra.

11. nap: Chitwan Nemzeti Park

Az egész napot a Chitwan Nemzeti Parkban töltjük, tapasztalt helyi vezetők kalauzolásával. Autentikus kenukon madár- és krokodillesre indulunk a Rapti-folyón. Az egy fatörzsből kivájt vízi járművek fürgén siklanak a folyó vizén. Utunk során sokféle madarat figyelhetünk meg, a folyóparton pedig napozó krokodilokat láthatunk. Délután elefántfürdetés a Rapti-folyóban, majd szafarira indulunk elefántháton, hogy felkutassuk az ázsiai dzsungel királyát, a tigrist. Biztonságos magasságból figyelhetjük az orrszarvúkat, majmokat, szarvasokat, és ha a szerencse mellénk szegődik, megpillanthatjuk a tigrist is. A programok után visszatérünk táborunkba.

12. nap: Chitwan Nemzeti Park, Kathmandu

A kora délelőtti órákban indulunk vissza Nepál fővárosába buszunkkal. Gyönyörű tájon halad az utunk végig. Fotószünetek és egy hosszabb ebédszünet erejéig megállunk pihenni. Pihenőink alatt a parányi falvak, tanyák életébe nyerünk rövid bepillantást. A sok utazás ellenére a mai napunk is roppant érdekes, mivel végig autózunk szinte egész Nepál területén. A késő délutáni órákban érkezünk Kathmanduba.

13. nap: Kathmandu, Bhaktapur

Reggeli után meglátogatjuk a Kathmandu-völgyben fekvő 14-16. századi egykori fővárost. Az 1400 méter magasan fekvő, kagyló formájú város gyönyörű hindu palotákkal és terekkel rendelkezik. Igazi időutazásba veszünk részt, mivel a történelmi központban a mai napi úgy zajlik az élet, ahogy egykoron. A Durbar téren hosszabb időt töltünk, illetve a környéken fogjuk az ebédünk is elfogyasztani, így nyugodtan szárnyalhatnak a gondolataink a mesés múltbéli környezetben. A délután további részét már Kathmanduban töltjük.

14. nap: Kathmandu, Budapest

A reggeli órákban indulunk a kathmandui repülőtérre, hogy várhatóan az esti órákban érkezzünk Budapestre.

Kirándulás Nepálban 319.990 helyett 279.990!
Kirándulás Nepálban 319.990 helyett 279.990!Kirándulás Nepálban 319.990 helyett 279.990!Kirándulás Nepálban 319.990 helyett 279.990!Kirándulás Nepálban 319.990 helyett 279.990!

Eredeti ár: 319 990,- Ft-tól / fő

Kedvezményes ár: 279 990,- Ft-tól / fő

Ár tartalmazza

az utazást Nepálon belül bérelt busszal, a szállásokat szállodákban és vendégházakban, a reggeliket, a helyi vezetők díját, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Ár nem tartalmazza

a repülőjegyet és az illetéket (kb. 250.000Ft), a reggeliken kivüli étkezéseket, nepáli vízum árát (kb. 25 USD, ami helyszínen fizetendő, 1 db igazolványkép kell hozzá), az esetleges védőoltások árát. A belépők, a TIM engedély (4 db igazolványkép kell hozzá), a hordárok, illetve a kötelező borravaló ára várhatóan: kb. 180 Euró/fő. Egyágyas felár: 99.900 Ft.

Tetszik az ajánlat? Oszd meg ismerőseiddel is a lehetőséget!