Hová menjünk decemberben külföldön?

Magazin >

A karácsony előtti forgatagok rengeteg programot kínálnak szerte a világon, így aztán nem egyszerű kiválasztani közülük a nekünk tetszőt. Azért mi adunk pár ötletet.

 Utazona - Szabó Péter 2018-12-12

Mindjárt a hónap elején, december 6-9. között érdemes ellátogatni Lyonba a Fények fesztiváljára, ahol négy este négy művész festi fényekkel tele a város falait, tereket, épületeket, utcákat. Csodálatos élmény, abszolút bakancslistás program.

 

December 15-22. között rendezik meg Grenoble-ban a Les deluxe Alpes-t, azaz a Rise festival-t, ami az egyik legnagyobb alpesi síző és snowboardos fesztivál az Alpokban. Hatalmas buli egy héten át, zenével, fellépőkkel, partikkal, kegyetlen ereszdelahajam.

 

December 20-23 között a tunéziai Douzban rendezik meg a Nemzetközi Szahara fesztivált, ami felettébb látványos program. Teveversenyek, lovassági csatajelenetek, lovas ügyességi bemutatók, a szaharai népek színpompás kavalkádja, népzenei és –táncos programok, ételkülönlegességek… Abszolút bakancslistás annak, akit érdekelnek a föld népeinek csodálatos változatossága.

 

December 21-edikén Brightonba érdemes kiruccanni a Burning of the cloks-ra, ami egy zseniális művészeti fesztivál. Több ezer ember vonul fel kézműves lampionokkal és halad a tengerpartra, ahol minden csodás készítmény a tűz martaléka lesz és csodás tűzijáték zárja le a programot, mely a téli napfordulót hivatott ünnepelni. Nagyon izgalmas, kreatív és némileg spirituális rendezvény.

 

December 27. és 2019 január 3. között viszont a bolygó déli felén, a nyárban várja a partikedvelőket az Unverso paralello a brazíliai Pratigi strandon. Ez nem csak egy szimpla trance zenei fesztivál, hanem képzelj el egy kis zárt városkát, ahol a jógától kezdve a masszázsterápiákig, a gyógyító szertartásoktól a bolhapiacokig, a non stopp boltoktól a legőrültebb ételkreációkig minden van. Persze a lényeg, hogy buli non stop hét napon át.

 

Azért mindenki hagyjon magának egy-két nap szabadságot arra is, hogy kipihenje ezeket a partikat. Boldog Új Évet kívánunk minden olvasónknak!

Hová menjünk decemberben külföldön?
Hová menjünk decemberben külföldön?Hová menjünk decemberben külföldön?Hová menjünk decemberben külföldön?Hová menjünk decemberben külföldön?

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!