Egyre népszerűbb az új málta légitársaság

Magazin > Turisztikai hírek

Az új máltai nemzeti légitársaság járataira már most több mint 370,000 helyet adtak el

 Utazóna.hu 2024-02-12

A KM Malta Airlines járataira naponta több mint 4000 helyet foglalnak nyilatkozta Clyde Caruana Málta Pénzügyminisztere. A máltai parlamentnek tartott beszámolójában elmondta, hogy az új nemzeti légitársaság a működéshez szükséges valamennyi területen komoly haladásokat ért el. A személyzet szinte teljes egészében összeállt, az üzemeléshez szükséges létszámú, megfelelő képzettségű és gyakorlatú pilótákkal és légiutas-kísérőkkel már leszerződtek, a műszaki stáb kialakítása még zajlik. A géppark, a hangárok és a repülési slotok átadása folyamatban van és a code-share megállapodások is jó ütemben haladnak.

Bár még rengeteg a teendő, David Curmi, a légitársaság elnöke és csapata minden megtesz annak érdekében, hogy minden időben elkészüljön. A pénzügyminiszter kihangsúlyozta, hogy az Európai Unió adott még egy esélyt Máltának, hogy saját nemzeti légitársasága lehessen és ezt a lehetőséget nem szabad elszalasztani.

KM Malta Airlines Ltd  2024. március 31-én kezdi meg működését. A légitársaság európai úticélokra fog repülni, gépparkja 2 db A320-200 és 6 db A2320-neo, azaz összesen 8 repülőgépből áll, ebből 3 saját tulajdonban van. A 2024-es nyári menetrendben 16 európai város 18 repterére indítanak járatot (Bécs, Brüsszel, Prága, Koppenhága, Párizs (2), Lyon, Berlin, Düsseldorf, München, Catania, Milánó, Róma, Amszterdam, Málta, Zürich és London (2)).

Egyre népszerűbb az új málta légitársaság

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!