Egy évvel előbbre tart a nemzetközi turizmus

Magazin > Turisztikai hírek

A nemzetközi turizmus 6 százalékos növekedéssel zárta az elmúlt évet, ami 1,4 milliárdot meghaladó utazót jelent világszinten - közölte a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) hétfőn Madridban ismertetett éves jelentésében hangsúlyozva, hogy ezt a célt eredetileg 2020-ra tűzték ki.

 Utazona - Szabó Péter 2019-01-29

Zurab Pololikashvili, a szervezet főtitkára szerint ehhez egyaránt hozzájárult a szilárdabb gazdasági növekedés, a megfizethetőbb légiközlekedés, továbbá a technológiai változások, az új turisztikai üzleti modellek és sok esetben a könnyebb vízumszerzés is.


 A jó eredmények "igazolják, hogy az ágazat ma a gazdasági növekedés és fejlődés egyik legerősebb motorja világszinten" - jelentette ki a főtitkár.
Pololikashvili felhívta a figyelmet arra a felelősségre, amit mindennek a fenntarthatósága jelent, és kiemelte, hogy épp ezért a Világszervezet 2019-ben "az oktatásra, a szakértelemre és a munkahelyteremtésre összpontosít".
Térségekre bontva a legnagyobb mértékű, 10 százalékos bővülést a Közel-Keleten tapasztalták, ezen kívül Afrika mutatott még átlag feletti, 7 százalékos növekedést. Előbbit 64 millió, utóbbi 67 millió turista választotta úti célként a múlt évben.
 Európába 713 millió turista érkezett a világ más részeiről tavaly, 6 százalékkal több mint 2017-ben.
A világ leglátogatottabb országai sorrendben Franciaország, Spanyolország, az Egyesült Államok, Olaszország, Kína és Mexikó voltak.
    A Világszervezet erre az évre 3-4 százalékos növekedést vár a turizmusban világszinten.

(MTI)

Egy évvel előbbre tart a nemzetközi turizmus

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!