Budapesten a vándorló LEGO® kiállítás

Magazin > Programajánló

Hazánkba érkezett a világ legnagyobb utazó LEGO® kiállítása, melynek február 28-tól június 16-ig a Magyar Természettudományi Múzeum ad otthont (Budapest 1083. Ludovika tér 2.). A hat éve útra kelt „leg”-ek LEGO® kiállítása immár második alkalommal látogat hazánkba.

 Utazóna.hu 2019-03-05

LEGO

Most 15 kamionnal érkezett, hogy a legkisebbektől az örök-gyerek felnőttekig szerezzen mindenkinek játékos örömöt.

A 2000m2-es területen közel 7 millió kockából áll a kiállítás. Életnagyságú figurák pl. Batman, Pókember mellett Guiness-rekord esélyes, működő, 4 m magas óriáskerék, 11 méter hosszú, egymillió kockából felépített Boeing 747-es repülő, melyet az Amerikai Egyesült Államok elnökének nemzetközi utazásaira fejlesztettek ki 1:7 méretarányban. Számos képregény, fantasztikus kalandfilm szuperhősével találkozhatunk látogatásunk során.

A Csillagok Háborúja rajongóknak külön zónát is készítettek, ahol a sorozat leghíresebb hajóit, jeleneteit, alakjait, fegyvereit, bázisait és csatáit is láthatják.

A Mesezóna varázslatos színeivel bizonyára nemcsak a legkisebbek kedvence lesz. A tündérpónik országát, Alice csodaországát, az Angry Birds című filmből ismert szigetet és megannyi titokzatos és varázslatos mesebeli helyszínt is megcsodálhatunk.

A helynek tisztelegve a budapesti Parlament és a Hősök tere kicsinyített mását is megtekinthetjük.

A kiállítás nem csupán a látványra épít, interaktivitásra is serkent. Gombnyomásra működésbe lépnek a kiállított tárgyak: vonatok indulnak, munkagépek kezdenek dolgozni, egész város kel életre.

A kreatív látogatók a Fun Park-ban tehetik próbára tehetségüket. A csöppségek a DUPLO óriás kockáival birkózhatnak, míg a többi korosztály korhatár nélkül élheti ki játszó szenvedélyét. A játszóházban segítők működnek közre az alkotási lázban égő gyerekek orientálásában

A további érdekességekről, nyitva tartásról, jegyárakról az alábbi linken tájékozódhatnak.
https://photos.app.goo.gl/Tipthc1gkVYZSQue6

(szucsi)

Budapesten a vándorló LEGO® kiállítás
Budapesten a vándorló LEGO® kiállításBudapesten a vándorló LEGO® kiállítás

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!