A legjobb horvátországi éttermek 2.

Magazin > Gasztronómia

Időszerű áttekinteni, hol is lehet minőségi ételeket fogyasztani az Adrián. Nem könnyű feladat, de nekiláttunk. A tippjeinknél nem emelünk ki semmit az éttermek kapcsán, hogy mi a legjobb ételük, mert ez úgyis szubjektív.

 Szabó Péter - Utazóna.hu 2016-07-26

A választásoknál figyelembe vettük a szaklapok értékelését is a saját tapasztalásaink mellett. A mostani célpontunk a Kvarner régió, pontosabban Primorje-Gorski Kotar megye települései.

Moscenicka Draga település ékköve a Johnson étterem. A Kvarner-öböl part menti településein semmi meglepő nincs abban, hogy kitűnően értenek a halakhoz, tenger gyümölcseihez, de ez hatványozottan igaz a Johnsonra. Nem véletlen, hogy a Gault&Millau is lelkesen ajánlja. Kötelező minden lelkes gasztroturista számára.

 

 

Kastav településen kötelező betérni a Kukuriku hotel és étterembe. Ugyan nem sokat mutat a weboldala a gasztronómiai teljesítményéből, de azért élőben sokakat meggyőzött a szakértők közül kifinomultságával. A legjobb éttermek egyike Horvátországban.

 

Lovran településen találjuk a Draga di Lovrana hotel és éttermet, amit szintén tiszta szívből ajánlunk minden ínyenc számára. Zdravko Tomsic séf izgalmasan tálalt ételeiért és a csodás környezetért érdemes ezt a nem túl felkapott települést beiktatni az útvonalak közé.

 

Opatijában kihagyhatatlan a helyiek által is felkapott Valle Losca étterem. Az Adrián szokatlan ízválasztásaival üdítő élményt nyújt.

 

És ha már itt járunk, akkor el ne menjünk a környékről, amíg be nem tértünk a Plavi Podrumba. Egyes értékelők szerint a világ legjobb éttermeinek egyike, ami talán túlzás, de aki ezt kihagyja, az egy életen át bánni fogja.

Ahogy az is, aki nem kóstolja meg a Le Mandrac ételkreációit. A helyiek szerint jelenleg ez a legjobb étterem Opatijában és elnézve a kínálatot nem tévedhetnek nagyot.

Fiuméban(Rijekában) kihagyhatatlan a Tifan vegetáriánus étterem. Zseniális alkotásait kóstolgatva az ember meg is feledkezik róla, hogy húsra vágyik.

Délebbre haladva erősen javallt kitérőt tenni Njivice településre, mert ott található a Rivica étterem, ahol szintén örömteli minden eltöltött perc egy gurman számára.

A tengertől távolabb található Fuzine település, ahol a Bitoraj éttermét ajánlja a legtöbb horvát gasztro oldal a térségben és érdemes hinni nekik. Hagyományos konyhát tartanak, de kiváló színvonalon. Érdemes otthagyni egy időre a tengerpartot érte.

A kiemelt éttermek természetesen kiemelt minőséget és ennek megfelelően kiemelt árkategóriát is jelentenek. Ezért semmiképpen ne hasonlítgassuk őket egy átlagos tengerparti konobával, ahogy egy kitűnő hangú utcazenészt sem hasonlítunk össze a legjobb operaénekesekkel. Mindegyik kiváló a maga kategóriájában, de a saját szintjükön érdemes összemérni őket.

Most is örömmel várjuk észrevételeket és ajánlásaokat, melyek a saját kedvenc éttermeik.

 

Legközelebb délebbre látogatunk.

A legjobb horvátországi éttermek 2.
A legjobb horvátországi éttermek 2.A legjobb horvátországi éttermek 2.A legjobb horvátországi éttermek 2.

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!