Utazás Kiállítás 43

Magazin > Programajánló

Számos újdonsággal várja a látogatókat Magyarország első számú turisztikai kiállítása február 27-március 1. között a Hungexpo Vásárvárosban.

 Utazóna 2020-02-18

Idén 40 ország több mint 250 kiállítója mutatja be desztinációit, szolgáltatásait és termékeit. Ezek között a látogatók több mint 20 ország önálló megjelenésére számíthatnak a világ minden tájáról. A kiállítás külföldi díszvendége Olaszország, belföldi díszvendég Eger és térsége lesz.

A kiállítás nemcsak a következő szezon kínálatát és trendjeit mutatja meg, hanem négy nap alatt a látogatók inspirációt gyűjthetnek közelgő utazásaikhoz, megismerhetik a különböző országok kultúráját és ízeit.

Aktív kikapcsolódás a nemzetközi trendeknek megfelelően a kiállítás egyik központi témája, melyről a több standból álló Aktív szigeten tudhatunk meg többet. Négy aktív kikapcsolódási forma - a kerékpározás, a gyalogtúrázás, az evezés és a nyaralóhajózás áll a középpontban. A szigeten négy napon keresztül változatos programok zajlanak; lesz fotófal, evezős ergométer, Tour de Hongrie Bringapárbaj.  A Nemzeti Sportügynökség standján bárki végig kerékpározhat a Giro d’Italia útvonalán, megtekintheti a felmatricázott Giro d’Italia vontatókamiont és különleges, a témához illeszkedő fotókat készíthet.

Az idei Utazás kiállításon minden korábbinál nagyobb területen várja a látogatókat a Karaván Szalon. Ezúttal 2.600 négyzetméteren 75 lakókocsi és lakóautó mutatkozik be, felvonultatva a legszélesebb hazai kínálatot.

Az Utazás kiállításon ünnepli 10. jubileumát a független és extrém utazók legjelentősebb hazai eseménye, a Járatlan Utakon Fesztivál, ahol előadásokon és kerekasztal beszélgetéseken ismerhetik meg a különböző országok, desztinációk kultúráját, szokásait, helyszíneit.

Idén rendezik meg először a CheckINN Turisztikai Karrier Expo-t, az első olyan hazai kiállítást, mely kifejezetten a turisztikai szektorban munkát kínáló vállalkozásokat vonultatja fel. A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány kezdeményezésének célja, hogy olyan fórumot biztosítson, ahol mind a területen elhelyezkedni kívánó álláskeresők, mind pedig a munkavállalókat kereső szálloda- és vendéglátóipari cégek, oktatási intézmények és médiaszereplők egymásra találhatnak.  A szakma leendő szakemberei diákigazolvánnyal ingyenesen látogathatják a rendezvényt pénteken a Diák Szakmai Napon!

2020-ban ismét visszatér az Utazás kiállításra az Afrika Expo és Vásár 26 afrikai ország képviseletében. A Nagyszínpadon a megszokott módon, péntektől három napon át színes forgataggal, zenés, táncos és gasztronómiai előadásokkal várják a látogatókat.

Díszvendégek: Olaszország és Eger.

Az Utazás 2020 kiemelt témája a kulturális és vallási turizmus. Mindkét díszvendég ennek jegyében mutatja be történelmi emlékeit, műemlékeit, vallási intézményeit és zarándokhelyeit. Természetesen szerepet kap az olasz táj szépsége, tengerpartja és hegyvidékei, az autentikus olasz gasztronómia és borkultúra. Eger pedig megmutatja, hogy miért érdemelte ki 2019-ben az Év Turisztikai települése kitüntető címet.

Nyereményjáték

Az Utazás kiállítás 2020-ban is két nyereményjáték várja a látogatókat. A hagyományos nyereményjáték fődíjai egy 2 fő részére szóló Kanári szigeteki félpanziós szállás, egy egyhetes olaszországi nyaralás és egy egri hosszú hétvége, melye a kiállításon, a játékban résztvevők között kerülnek utólag kisorsolásra. A Pecsételj és Nyerj játékon pedig egy hetes két főre szóló egyiptomi út lesz a fődíj, szintén utólag kisorsolva.

Az Utazás Kiállítással egyidejűleg rendezik meg a Budapest Boat Show-t, mely Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és vízi sportok szezonnyitó rendezvénye – a tavalyinál 1000 négyzetméterrel nagyobb alapterületen – 7100 négyzetméteren, csaknem 130 vitorlással, motoros és elektromos hajóval, számos eszközzel és kiegészítővel várja az érdeklődőket a szomszédos G és F pavilonban.

2020-ban a kiállításra történő belépés megváltozott, – a Hungexpo területén zajló építkezés miatt – idén kizárólag a III-as Fogadócsarnokon keresztül léphetnek be a látogatók. A parkolóhelyek csökkenése miatt a tömegközlekedést javasolják a szervezők.

(Szucsák)

Utazás Kiállítás 43
Utazás Kiállítás 43

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!