TOP 10 síterep Európában

Magazin > Síelés a havasokon

Síelni baromi jó dolog – leszámítva a lábtörést, bár akkor meg a hütte is nagyon király -, de koránt sem mindegy, hol próbálkozunk. Íme, pár ötlet.

 Utazona - Szabó Péter 2018-12-18

A TOP listánk élén Val Thorens áll és nem érdemtelenül. Eddig négyszer volt a legjobb Európában, de volt a világ legjobb síterepe is. Zseniális programok, infrastruktúra, szolgáltatás kínálat, káprázatos környezet… Bakancslistás.

A második Alpe d’Huez is volt már Európa legjobbja(2017) így szintén nem meglepetés, hogy most is beválogatták az elsők közé.

A harmadik Livigno szintén jól ismert helyszín, bár kissé meglepetés számomra, hogy a legjobb olasz síterep lett. Ennek ellenére kitűnő választás mindenkinek, aki szereti az olasz vendégszeretetet és hangulatot a síelés mellé.

A negyedik Montgenevre lett, amelyik minden évben kiemelkedően szerepel az ilyen felsorolásokban, az ötödik Avoriaz, amelyiket a legjobb családi síterepek között tartanak számon, a hatodik a roppant hosszú nevű Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, a hetedik La Plagne, a nyolcadik Valloire, a kilencedik egy klasszikus, Crans-Montana, a tízedik pedig Les Contamines-Montjoie, ahol a Mont Blanc csúcsai ejtik ámulatba a síelőket.

Nektek melyik a kedvenc síterepetek?

TOP 10 síterep Európában
TOP 10 síterep EurópábanTOP 10 síterep EurópábanTOP 10 síterep Európában

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!