TOP 10 metró- és vasútállomás Európában

Magazin > TOP úticélok

A téli szabadság alatt rengeteget utazunk és nagyon nem mindegy, milyen hangulatban tesszük. Szerencsére vannak, akik erre is figyelnek.

 Utazona - Szabó Péter 2018-12-22

Ezt az esztétikai listát a szépségre fogékonyaknak és az építészet, belsőépítészet szerelmeseinek ajánljuk. A lista élén Nápoly metróállomása, a Toledo állomás áll, bár éppenséggel lehetne bármelyik. Nápoly hat metróvonalán 90 művész 180 művészi alkotását élvezhetjük. Bakancslistás.

 

A második helyen a frankfurti U-bahn Bockenheimer Warte állomása dől bele éppen a betonba. Zseniális bejárat, kalaplevetve üdvözöljük az alkotóit.

 

A harmadik a stockholmi Stadion állomás, amit 1973-ban adtak át. Őszintén szólva nekem ez nem a kedvencem, de aki rajong a barlangi hangulatért, annak mindenképp javallt.

 

Negyedik a párizsi Arts et Métiers állomás Nautilus tengeralattjáró hangulata, ötödik a varsói Plac Wilsona állomás izgalmas tetőszerkezetével és lámpáival, hatodik a prágai Staroměstská állomás, hetedik számomra teljesen érthetetlenül ismét a stockholmi T-centralen állomás, ami színeiben tér csak el a Stadion állomástól, nyolcadik a zseniális lisszaboni Olaias állomás fantasztikus oszlopaival és színpompás tetőszerkezetével, kilencedik ismét a barlangfüggő listaállítók kedvence, a stockholmi Solna állomás és tízedik a csodálatos megvilágítású, őrült ötletességű lámpákkal felszerelt müncheni Westfriedhof állomás.

 

Igazából nem értem, hogy maradhatott ki a moszkvai Komszomolszkaja, Kievskaja és Mayakovskaya állomások, a londoni Westminster állomás, a szentpétervári Avtovo állomás, a budapesti Gellért téri metró állomás, a madridi Atocha, a hamburgi HafenCity, a liege-i Guillemins, a brüsszeli Pannenhuis és még sorolhatnám.

 

Nektek melyik a kedvenc metróállomásotok?

TOP 10 metró- és vasútállomás Európában
TOP 10 metró- és vasútállomás EurópábanTOP 10 metró- és vasútállomás Európában

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!