TOP 10 karácsonyi fények

Magazin > TOP úticélok

Egy karácsonyi hangulatot nagyon fel tud dobni, hogy milyen esti díszítéseket és hogyan világítanak meg. Ez már művészet.

 Utazona - Szabó Péter 2018-12-20

A lista élén a Párizs melletti Colmar található, ahol már eleve mézeskalács házikókra hasonlít az óváros. Mondhatni nem kunszt ezt a már majdnem meseszerű városkát karácsonyi fényekkel feldíszíteni, de azért érdemes ellátogatni ide, hogy élőben élhessük át az élményt. Bakancslistás.

 

A második helyet megszerző olaszországi Salernoban már nem olyan erősek az alapok, így a helyiek egy kicsit rásegítenek egy kis kreativitással. Salerno amúgy is rajong a fények iránt, de ilyenkor aztán totál elszabadulnak az agyak. Zseniálisabbnál zseniálisabb kreatúrákkal igyekeznek felülmúlni egymást, amibe egy szimpla naprendszer létrehozása középhaladó produkciónak számít. Abszolút bakancslistás.

 

A harmadik helyen a skóciai Edinborough fényorgiája található. A jó skótok ilyenkor egyáltalán nem spórolnak az energiával és az égőkkel. Olyan szintű a pazarlás a fényekkel, hogy kétkedni kezdünk: ezek tényleg skótok? Hatalmas élmény.

 

A lista további helyezettjei között találjuk természetesen a klasszikusan kiváló Bécset a negyedik helyen, a sokszínű Londont az ötödiken, és hízhat a májunk, mert Budapest lett a hatodik, teljesen megérdemelten, hetedik a Zágráb melletti Grabovnicában található Karácsonyi park, a Salajland, magyarul a Fényfalu, ahol 2,5 millió égővel alkottak kisebb csodát, nyolcadik Malaga, kilencedik Montbelliard, ahol egy fantasztikus vásár is várja a vendégeket, a tízedik pedig Vilnius.

 

Nektek melyik karácsonyi fényorgia volt emlékezetes Európában?

TOP 10 karácsonyi fények
TOP 10 karácsonyi fényekTOP 10 karácsonyi fények

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!