Salsa, rum, szivar - egyszóval Kuba

Magazin > TOP úticélok

Úgy érzed eleged van már a hűvös időjárásból és a szürke hétköznapokból? Utazz a Karib-tenger egyik legkülönlegesebb szigetországába, Kubába, ahol ilyenkor is 25 fok feletti hőmérséklet vár! Strandoljatok, szórakozzatok, élvezzétek, ahogy Kuba elvarázsol benneteket!

 TUI Mosoly Klub 2016-10-13

Mi vár Rád ha Kubába utazol? Csodás természet, gyönyörű tengerpartok, isteni koktélok, melyeknek persze a rum az alapanyaga, szivarok, egy kis salsa, mindenez megkoronázva az egyedülálló kubai életérzéssel.



Kuba rendkívüli szépsége, és sokszínűsége ámulatba tudja ejteni az odalátogatókat. Nem véletlen, hiszen kultúrája, gasztronómiája és művészete páratlan a világon. Ha nyitott vagy az új kultúrák iránt, akkor neked való hely, hiszen sok tekintetben különbözik attól, amit egy európai turista megszokott.

Engedd, hogy téged is beszippantson a különleges kubai életérzés, mert csak így tapasztalhatod meg igazán egyedi világát. A szigetország hamisítatlan és sajátos hangulatot árasztva egy időutazásra invitál. Az autentikus állapotban megmaradt házaknak és utakon haladó oldtimer autóknak köszönhetően, úgy érezheted magad, mintha a régmúltba csöppentél volna. A szegénység dacára Kubában az élet maga a pezsgő vidámság, zene és a tánc.



A külföldiek körében igen népszerű tengerparti üdülőhely Varadero, mely tipikus nyaralóövezet. A Mexikói-öböl partján a tengervíz mindig kellemes, ezért sem szabad kihagyni a lehetőséget, hogy részt vegyünk egy hajókiránduláson, esetleg katamaránt béreljünk, és egy kis szerencsével akár delfinekkel is találkozzunk! A város bécsi indulással, közvetlen járattal is elérhető!
Azonban ha Kuba igazi arcát szeretnéd megismerni, mindenképp látogass meg más városokat is.



Havanna

Kimondottan különleges helyre vágysz? Talán ezzel a jelzővel lehetne legjobban leírni Havannát. A Karib szigetvilágban nincs rajta kívül egyetlen olyan nagyváros sem, amelyik olyan gazdag és látványos lenne történelmi emlékekben és látnivalókban.
A fővárosban Hemingway törzshelyei kötelező programnak számítanak, de a Havana Club Rum Múzeumot ugyancsak érdemes felkeresni, ahol a híres kubai szeszesital készítésének rejtelmeivel is megismerkedhetünk.



Néhány fontos tudnivaló, ha Kubába utazol

Tudtad, hogy Kubában bizony kétféle pénznemmel is lehet fizetni? Létezik ugyanis a CUP és a CUC, amire főleg átváltáskor kell odafigyelnünk, hiszen a CUC nagyjából 25-ször többet ér, mint a CUP. Sőt, az sem mindegy, hogy mit váltunk át, mert az amerikai dollár például sokkal kevesebbet ér, mintha eurót váltanánk.

Fontos tisztában lennünk azzal is, hogy Kubába belépni csak vízum birtokában lehet, amit már itthon be kell szereznünk. Az országból való távozáskor pedig 25 kubai pesot (körülbelül 6 ezer forintot) kell kifizetnünk készpénzben, kilépési illeték gyanánt.



Ugye Te is kedvet kaptál egy különleges kubai nyaraláshoz? Nézz bele ajánlatainkba és foglald le utadat kedvező áron a téli előfoglalási akció keretein belül!

Képek: pinterest.com

Salsa, rum, szivar - egyszóval Kuba
Salsa, rum, szivar - egyszóval KubaSalsa, rum, szivar - egyszóval KubaSalsa, rum, szivar - egyszóval KubaSalsa, rum, szivar - egyszóval Kuba
Salsa, rum, szivar - egyszóval Kuba

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!