Pécs Zoo, vadon a város felett

Magazin > Programajánló

Vadon a város felett, ahol a festői környezetben ma már több, mint 300 faj közel 1500 egyede él! Állatkertünk egész évben várja a pécsieket és a városba látogató turistákat. A 4 hektáros terület rengeteg látnivalója mellett a parkban számos program is várja a látogatókat.

 Utazóna.hu 2022-04-25

Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium

Látogasson el hozzánk, figyelje meg hat földrész csodálatos élőlényeit, ámuljon el a természet lenyűgöző sokszínűségén! A Pécsi Állatkertben a látogatás során ingyenes, okostelefonra letölthető audioguide, interaktív tanösvény, különböző alkalmazások, érdekes feladatok és vad találkozások (látványetetések) színesítik az állatkerti sétát, amely lehetőséget ad a játékos tanulásra is. Találkozzon nálunk borjúfókval, barnamedvével, fehér tigrissel, nílusi vízilóval és sok más fajjal. Állatkertünkben akvárium-terrárium is található, amely többek közt 100.000 literes akváriumával egyedülálló a Dél-Dunántúlon. A Pécsi Állatkert célja, hogy amellett, hogy minden látogatója kellemesen kikapcsolódjon mecseki sétája során, a régió fontos oktatási, természetvédelmi, turisztikai és kulturális szereplőjévé váljon.

Szolgáltatások

A főépületben készételekkel, felnőtt- és gyerekmenükkel, kávéval és egyéb ínyencségekkel várjuk vendégeinket. Jó idő esetén a terasz lehetőséget biztosít, hogy kellemes környezetben fogyassza el ételeit, italait.

Ha elfáradna az állatkerti séta után, vagy a játszótér nyújtotta lehetőségek miatt megszomjazott, az állatsimogatóhoz vezető úton, a régi állatkert bejáratát idéző büfében felfrissülhet.

Az állatkerti sétában megéhezve, a látogatóknak lehetőségük van frissen készült nassolni valót vásárolni. A kürtöskalácsos faházikóban, faszénen sült, tojásmentes kürtöskalács várja az édesszájúakat, méghozzá többféle ízben.

A főépületben található ajándékboltunkból különféle plüss- és műanyag játékokkal, könyvekkel, saját gyártmányú pólókkal, bögrékkel, kulcstartókkal térhetnek haza vendégeink.

Az állatkertben szerzett kellemes élményeket egy egyedi, állatkertes kerettel ellátott fotó formájában haza is vihetik látogatóink. Erre hol van lehetőségük? Közvetlen a főépület mellett található faházban.

Megközelítés

Helyi tömegközlekedési eszközzel

  • a 34, 34Y, 35, 35Y jelzésű buszjáratokkal juthat el az állatkerthez.

Kerékpárral

Az állatkert főbejáratától jobbra kerékpáros pihenő került kialakításra. Kerékpár tárolóval, illemhellyel rendelkezik az épület.

Autóval, kirándulóbusszal

Az állatkert előtti parkolás ingyenes!

Pécs Zoo, vadon a város felett
Pécs Zoo, vadon a város felett

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!