Múzeumok Majálisa 2019!

Magazin > Programajánló

„A múlt átörökítése a jövőbe” Május nem múlhat el majálisok nélkül! Sorban a huszonnegyedik alkalommal rendezik meg a Múzeumok Majálisát idén május 18-19-én. Budapesten az immár megújult Múzeumkertben kerül sor a rangos eseményre.

 Utazóna 2019-05-17

Több, mint száz múzeum és kiállítóhely veszi birtokba a kertet és a múzeum klasszicista épületét. A Nemzeti Múzeum ismét büszke házigazdája a majálisnak, ahol színes programok, koncertek, kézműves vásár, gyermek programok és fesztiválhangulat várja az érdeklődőket.

A közel negyed évszázados program-ötlet töretlen népszerűségnek örvend, a látogatók száma évről-évre nő. Az ország legkülönfélébb múzeumainak kiváló lehetőség, hogy  bemutassák  programjaikat, kiállítás-kínálatukat és kreativitásukat. A látogatók kedvet kaphatnak az országot járva a helyi múzeumok, kiállítások megtekintésére, a családi kirándulások során a jövő nemzedékének átörökítve múltba nyúló gyökereinket, értékeinket.

A majális első napja - május 18. -  egybe esik a Múzeumok Világnapjával.

Ezen a napon kerül sor „AZ ÉV MÚZEUMA 2019, és „AZ ÉV KIÁLLÍTÁSA 2019”  pályázatok eredményhirdetésére. A díjak ünnepélyes átadására 13:00 órakor kerül sor.   A Majális  másik fókuszpontjában a KÖZÖS IDŐNK - ’1989. áll, mely a rendszerváltoztatás 30. évfordulójára emlékezve egész esztendőn átívelő programsorozat része. A Műtárgysétány ’89 a múzeum belső tereit behálózó, 20 múzeum anyagából összeállított kiállítás. A Tudássétány egy pontgyűjtő kirándulás, melyen a vállalkozó szellemű látogatók tesztelhetik tudásukat a különböző múzeumok sátrait felkeresve. A szórakoztató és tudásfejlesztő feladatok sikeres megfejtői ajándékokra számíthatnak. Interaktív feladatok is szerepelnek a programban, a látogatók beöltözhetnek korabeli tűzoltó, vagy postás egyenruhákba. A kicsik bányamanó-képzésen vehetnek részt, de megismerhetik milyen volt a diavetítő és a tárcsás telefon.

Neves művészek szórakoztatják a nagyérdeműt; a zene a swing  világába repít vissza, a szombat estét a 80-as évek hangulatát idéző utcabál zárja, a Majális zárókoncertjét a Van Filmzenekar adja. 

Részletes információk: www.muzeumokmajalisa.hu, vagy www.mnm.hu

(Szucsák Éva)

Múzeumok Majálisa 2019!
Múzeumok Majálisa 2019!Múzeumok Majálisa 2019!

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!