Múzeumok Éjszakája 2019.

Magazin >

Az év egyik legrövidebb, de legizgalmasabb éjszakája június 22- én!

 Utazóna.hu 2019-06-18

Országszerte négyszáz helyszínen, összesen közel kétezer programot kínál június 22-én a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat a Szent Iván éjszakáját megelőző szombaton.  Közép-Európa egyik leglátogatottabb múzeumi eseményén,  - melyre 17. alkalommal kerül sor - kitárják kapuikat az esti órákban a legnagyobb múzeumok, a legapróbb gyűjtemények, s mutatják meg újabb arcukat, tárják fel eddig nem ismert, rejtett kincseiket. A mostani eseménysorozat fővárosa Szombathely, melyről korábbi írásunkban beszámoltunk.

Budapesten egységes karszalaggal látogathatók a Múzeumok Éjszakája rendezvényei és kiállításai. A felnőtt karszalag 1900 Ft, a gyermek karszalag (6-18 éves korig) 800 Ft, mely nemcsak a csatlakozott intézményekbe való belépésre és a programokon való részvételre jogosít, de ingyenesen használhatók vele a BKK múzeumi buszjáratai és az elektromos kisautó körjáratok is. Idei újdonság a támogatói/VIP jegy, melynek összege 10 000 Ft. Ennek a karszalagnak két előnye is van, egyrészt a látogató soron kívül bemehet a budapesti múzeumokba, így adott esetben elkerülhető a sorban állás a népszerűbb helyeken, továbbá  a 10000 Ft-ból 5000 Ft-al azt a múzeumot támogatja, amelyet kiválaszt az online vásárláskor. Fontos megjegyezni, hogy ez a jegytípus csak online vásárolható!

Nos, aki még nem döntött szombat esti programjáról kukkantson bele Lio Shaolin Sándor Olimpiai, - világ- és Európa  bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázónk kisfilmjébe, aki személyes tapasztalatai alapján invitál a különleges látnivalók, gyűjtemények megtekintésére. A programsorozat ifjú szóvivője bebizonyítja, hogy a fiatal generáció számára is „fogyasztható” a számos- interaktív feladattal, rejtvényekkel, kincskereséssel színesített – látnivaló.

https://youtu.be/zoqpb5a5RL8

https://www.youtube.com/watch?v=cyj2ES-gdAo&t=1s

Akik mégsem tudnak részt venni az országos csapatépítő programon – mert valljuk be ilyenkor a látogatók megosztják élményeiket akár ismeretlenekkel is, új barátságok, közösségek szerveződnek- azoknak javasoljuk, hogy kísérjék figyelemmel az M5 TV kulturális programját ahol a „késő esti szórakoztató kultúrportya” során folyamatos tájékoztatást kaphatnak a Múzeumok Éjszakája programjairól,  budapesti és vidéki helyszínek élő bejelentkezéseivel.  

Részletes információt a www.muzej.hu oldalon találhatnak.

(Szucsák Éva)

Múzeumok Éjszakája 2019.
Múzeumok Éjszakája 2019.Múzeumok Éjszakája 2019.Múzeumok Éjszakája 2019.Múzeumok Éjszakája 2019.

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!